x HomeWinkelKlantenserviceLijstenAll-in-1SpellenHardwareReviewsInkoopHelden
Bestel vanavond, overmorgen in huis.

Luigi’s Mansion - GC All in 1!

Kopen:

Luigi’s Mansion
Bestel vanavond, overmorgen in huis.
63.49
56.49aanbieding
6 Maanden garantie
Handleiding en doosje
Wanneer andere versie op voorraad?
Boxshot Luigi’s Mansion

Afbeelding voor  Luigis Mansion

Game trailer

Kop

Specificaties

Platform:Nintendo GameCube
Voor:GameCube
Wii 1e versie
Categorie:GC only games
Regio:Europees (PAL)
Genre:Actie, Horror
Uitgebracht:2002
Spelers:1
Leeftijd:3+ jaar
Memory Card:10 blokken
Aantal discs:1
EAN:0045496390037
Goede Badges:
Slechte Badges:

Vaak samen gekocht:

Afbeeldingen voor  Luigis Mansion

Afbeeldingen

Luigi speelde in: Mario Bros, Super Mario Bros, Super Mario Bros 2, Mario Tennis, Mari Kart en Paper Mario.
Luigi speelde in: Mario Bros, Super Mario Bros, Super Mario Bros 2, Mario Tennis, Mari Kart en Paper Mario.
Boo!
Boo!
luigi ziet een spook aahhhhhhh
luigi ziet een spook aahhhhhhh
De Spokendans om luigi heen.
De Spokendans om luigi heen.
Fire-Boo
Fire-Boo
Luigi tijdens de Auditie`s van Home Alone.
Luigi tijdens de Auditie`s van Home Alone.
Afbeelding voor Luigis Mansion

Links

Beoordelingen voor   Luigis Mansion

Beoordelingen Luigi’s Mansion

15 beoordelingen - gemiddeld cijfer 8,7

1005
16 jaar
Originaliteit wordt beloond!
Toen Luigi’s Mansion bekend werd gemaakt als releasegame voor de gamecube, was dit natuurlijk best raar. Geen mariogame, maar een luigigame!
Deze game is heel anders dan wat je gewend bent voor een first party nintendo game, maar het is zeker niet slechter! In plaats van een ’platformer’ ga je met Luigi’s ’Poltergust 3000’ op avontuur. In de game ontdek je een groot huis, waar het spookt. Red Mario door puzzels op te lossen en vooral veel geesten op te zuigen!
Een geweldig leuke game! De enige kritiek die ik heb op deze game is de lengte. De game is niet erg lang, wat erg jammer is.
Cijfer:
9,0

18 jaar
Leuk voor een keer, maar mist herspeelbaarheid
Bij dit spel verwachtte ik zelf iets dat lijkt op bijvoorbeeld Super Mario 64, alleen dan met Luigi in de hoofdrol. Ik vond het zelf trouwens wel erg leuk dat Luigi een keer de hoofdrol mocht spelen, maar dit spel zou niet veel anders worden met Mario in de hoofdrol.
Maar terug naar de vergelijking met spellen als Super Mario 64. Wat in dit spel een groot verschil is is dat je een bepaalde verhaallijn volgt, en dit eigenlijk maar op een manier kan. In het genoemde mariospel is het bijvoorbeeld zo dat je de sterren in verschillende volgordes kan verzamelen, en je ook al verder kan als je ze nog niet allemaal verzameld hebt. Bij Luigi`s mansion is er een bepaalde volgorde waarin alles gebeuren moet, anders kom je niet veel verder. Dit is de eerste keer spelen niet zo`n probleem, maar zorgt er wel voor dat het spel minder leuk is om vaker te spelen.
De stofzuiger roept wel erge Ghostbuster-achtige taferelen op, maar is wel leuk om te gebruiken. Het maakt dit spel wel anders dan andere Nintendo-spellen met de Mario & vrienden personages, en een beetje originaliteit is natuurlijk nooit weg. Luigi`s mansion ziet er verder ook wel erg mooi uit en er zit ook prachtig geluid bij. De spookhuis-sfeer wordt erg goed opgeroepen.
Alles bij elkaar een leuk spel de eerste keer, maar hij haalt het niet bij spellen als Super Mario Sunshine of Super Mario 64. Ook wordt het spel minder leuker naarmate je het vaker speelt.
Luigi’s Mansion
Cijfer:
8

2040
22 jaar
Luigi gaat op spokenjacht in een unieke GC-game!
Als een van de launchgames, was Luigi's Mansion erg sterk. De functionaliteit van de GameCube werd goed getoond met een unieke game! Voor het eerst staat Luigi namelijk in de spotlight en het is aan hem om Mario te redden uit zijn gewonnen landhuis, waar niets is wat het lijkt!

Al snel merk je dat je niet alleen bent in het landhuis, want het barst er van de spoken. Professor E. Gadd bestudeert de spoken en heeft een stofzuiger ontwikkeld om ze te vangen, de Poltergust. Deze krijgt Luigi mee op zijn avontuur.
Lees meer...

Je zult het landhuis goed moeten doorzoeken, kamer voor kamer. Elke kamer moet spookvrij worden gemaakt. Op die manier kun je sleutels en andere voorwerpen verkrijgen om verder te kunnen. Naast de standaard kleinere spookjes, zijn er ook unieke portretgeesten, die elk een eigen persoonlijkheid hebben en op unieke manieren te vangen zijn. Hoe je dat precies doet, kun je op leuke manieren ontdekken.

De game is lekker duister en je merkt aan Luigi dat het een angsthaas is. Je hoort hem zelfs mee neuriën met de muziek! Dat charmante aspect maakt het ook enorm leuk om te spelen als Luigi. De graphics van deze GameCube-game zijn bovendien ook echt goed en dragen bij aan het totaalplaatje. Je kunt zels de stofdeeltjes in de lucht zien zweven en de characterrenders zijn ook mooi. De spooky soundtrack maakt het helemaal af.

De game is helaas wat kort. Binnen een paar uur kun je de eindcredits al op je scherm zien. Gelukkig zit het landhuis ook bomvol schatten. Overal ligt namelijk geld verstopt en door geheimen te vinden en puzzels op te lossen kun je zelfs diamanten vinden. Op deze manier kun je proberen voor een High Score te gaan.

Luigi's Mansion is een zeer unieke en vermakelijke game. Het is simpelweg een musthave voor de GameCube-bezitter. Je mag deze echt niet overslaan!
Verberg.
Luigi’s Mansion
Cijfer:
9,0
Lees meer beoordelingen.

5761
21 jaar
Waar de spanning begon voor Luigi!
**Review van "Luigi's Mansion" voor de Nintendo GameCube:**

*"Luigi's Mansion"* is een avontuurlijk actiespel dat de minder bekende broer van Mario, Luigi, in de hoofdrol zet terwijl hij op een spookachtig avontuur gaat om zijn ontvoerde broer te redden. Hier is een overzicht van het spel:
Lees meer...

**Grafische Presentatie:**
De grafische presentatie van "Luigi's Mansion" op de GameCube was destijds indrukwekkend. Het spel maakte effectief gebruik van de mogelijkheden van de console om een sfeervolle en spookachtige omgeving te creëren. De animaties van Luigi en de spoken zijn expressief, en de belichting draagt bij aan de algehele atmosfeer.

**Gameplay en Besturing:**
De gameplay draait om het verkennen van een spookhuis en het vangen van spoken met Luigi's speciale stofzuiger, de Poltergust 3000. De besturing is intuïtief en maakt gebruik van de unieke mogelijkheden van de GameCube-controller. Het vangen van spoken vereist vaardigheid en strategie, wat bijdraagt aan de diepte van de gameplay.

**Levelontwerp en Puzzels:**
"Luigi's Mansion" bevat gevarieerde kamers en omgevingen, elk met zijn eigen unieke uitdagingen en puzzels. Het levelontwerp is slim, en het spel moedigt spelers aan om hun omgeving grondig te verkennen om verborgen geheimen en spoken te ontdekken.

**Geluid en Muziek:**
De geluidseffecten en muziek dragen enorm bij aan de sfeer van het spel. De dreigende deuntjes en griezelige geluiden versterken het spookachtige thema, terwijl Luigi's uitroepen en het geluid van zijn stofzuiger de actie levendig maken.

**Verhaal en Personages:**
Hoewel het verhaal relatief eenvoudig is, voegt de persoonlijkheid van Luigi veel charme toe aan het spel. Het concept van Luigi die moedig spoken bestrijdt, geeft hem een meer diepgaand karakter. Het spel introduceert ook Professor E. Gadd, die Luigi bijstaat in zijn spokenjacht.

**Herspeelbaarheid:**
"Luigi's Mansion" heeft een redelijke herspeelbaarheid, vooral voor het ontdekken van alle geheimen en het behalen van betere beoordelingen. Het spel is niet bijzonder lang, maar het aanmoedigen van spelers om bepaalde doelen te bereiken, vergroot de replaywaarde.

**Conclusie:**
"Luigi's Mansion" is een uniek en charmant avontuur dat zich onderscheidt van de typische Mario-games. Met zijn inventieve gameplay, sfeervolle presentatie en de introductie van Luigi als de held, blijft het een geliefde klassieker op de Nintendo GameCube. Fans van avonturenspellen met een vleugje humor en griezelige elementen zullen "Luigi's Mansion" zeker waarderen.
Verberg.
Luigi’s Mansion
Cijfer:
8,5

16 jaar
Spannende spookachtige sfeer met veel geheimen
Luigi’s Mansion is een heel leuk spel, het ziet er echt goed uit en heeft zo`n spannende spookachtige sfeer. Er zitten ook heel veel geheimen in en als je hem hebt uitgespeeld kan je het spel nog eens spelen maar dan in spiegelbeeld en extra lastig, dus als je hem hebt uitgespeeld hoef je het spel nog niet meteen weer opzij te leggen, omdat er altijd nog geheimen verborgen zijn. Ook de muziek en het geluid is erg goed.
Cijfer:
8,6

12 jaar
Spannend en griezelig avontuur met Luigi
Luigi`s Mansion is leuk bedacht en leuk om te spelen. Mario is gevangen genomen in een landhuis wat ze gewonnen hadden. Binnen in het spookhuis ontmoet je E. Gadd, een rare professor. Hij heeft een stofzuiger, de Poltergeist 3000 die spoken kan vangen. Hij wordt te oud voor zijn `werk` en jij moet hem vervangen zodat je Mario kan redden. Het is leuk bedacht en de muziek maakt het echt griezelig. Ik geef wel een minpuntje omdat je maar een mogelijkheid hebt om het spel uit te spelen. Ook is de lol er vanaf als je het spel hebt uitgespeeld omdat je niks anders kan doen in het spookhuis dan spoken vangen. Op het eind zijn alle spoken het huis uit en dus kan je alleen opnieuw beginnen, daar had ik in ieder geval geen zin in. Maar ik raad je zeker aan dit spel te kopen!!
Luigi’s Mansion
Cijfer:
9

10 jaar
Leuk spel maar snel uitgespeeld
Dit is echt een erg leuk spel, alleen speel je het snel uit, maar dat is niet zo erg want dan hebben we het wel over een erg leuk spel! Ik dacht net als velen eerst ook LUIGI!?! Maar dat is ook wel leuk. Een mooie 9.
Luigi’s Mansion
Cijfer:
9

13 jaar
Luigi schittert eindelijk in de hoofdrol!
LUIGI!?! Is Luigi nou in de hoofdrol? Ik dacht dat dat Mario`s taak was. Maar dit keer niet!!! Want Mario schijnt verdwenen in Luigi`s Mansion! Het zal eens tijd worden dat Luigi zich inzet om iemand te redden. En natuurlijk weet je waarschijnlijk al dat hij zeker niet de meeste moed heeft dit te doen. Dit is een grote aanrader voor de Nintendo fan!
Luigi’s Mansion
Cijfer:
9,2

19 jaar
Luigi in de Hoofdrol: Een Unieke en Spannende Ervaring
Luigi`s mansion is een van de eerste games voor op de cube. Deze game was het startsignaal voor de cube en mensen stonden erom te poppelen. Maar wacht even.......LUIGI....eerst d8 ik van nee het is een grap...maar nee... geen Mario, Luigi, daar doen we het mee. Maar goed, De game gaat over Luigi die een mansion heeft gewonnen, cool....tot hij het huis dan werkelijk ziet, Damn...creepy man... maar ja een game met Luigi kan niet bespaard blijven zonder Mario natuurlijk....dus... het plot is...Mario is plotsing verdwenen en het blijkt dat het allemaal te maken heeft met de Mansion die Luigi pas heeft gewonnen.
Qua gameplay zit het wel snor. Je krijgt van een of ander oude gast een stofzuiger waarmee je spoken opslurpt. Blijkbaar wilt ie met pensioen. Stofzuiger, ik weet niet, doet me toch aan een of ander film denken: Ghostbusters. Het concept is eigenlijk heel simpel, je slurpt een geest, schatkist, sleutel, toegang tot een nieuwe kamer. Dit is dus de game. Best jammer want er had meer in kunnen zitten. Ik werd ook een beetje depri toen ik de map zag van het spel. . kleine 4 a 5 uurtjes ben je er al doorheen. Maar ik moet zeggen, het waren wel de beste 4 a 5 uurtjes van me leven:). Dus....mensen, laat je niet afschrikken door de korte speelduur , want we praten hier wel over 4 a 5 gouden uurtjes:).
Luigi’s Mansion
Cijfer:
8,5

13 jaar
Grappige Gameplay met Spoken en Stofzuiger
Ik vind dit spel echt heel leuk omdar hij anders is dan de andere spelletjes die ik heb. Ik vind het grappig dat je met een stofzuiger spoken op moet zuigen. Ook is het leuk dat je elk ``schilderij spook`` op een andere manier moet opzuigen. Ik vind het jammer dat ik nu vast zit maar ik kom vast wel een keer verder XP.
Luigi’s Mansion
Cijfer:
8,5

11 jaar
Spannende spoken en uitdagende gevechten in Luigi's Mansion
Luigi`s mansion is een tof spel. Soms schrik ik me een hoedje om die gouden spooken. Het spel doet soms pijn aan mijn handen als je spoken moet opzuigen. De baby, de hond en de schilder vindt ik de leukste spoken om te verslaan! Ik moet nog King Boo verslaan met zijn mechma Bowser...
Luigi’s Mansion
Cijfer:
9

24 jaar
Spannende gameplay en uitstekende sound!
Luigi`s Mansion is echt een tegek spel. De Gameplay voelde echt met mij mee. Heel vaak schrok ik me de pletter als een spook schreeuwde. De Sound is gewoon een 10+. Ik heb het zo vaak gespeelt. En nog vind ik het een cool spel :).
Oja nog een tip: Speel geen Luigi`s Mansion snachts `t was dood eng toen ik schrok!
nouja gewoon een 9/10
Luigi’s Mansion
Cijfer:
9

1030
23 jaar
Luigi geeft een hele andere speelervaring!
Luigi’s Mansion is een ontzettend leuk spel, vol met avonturen. Het spelen met Luigi als hoofdkarakter zorgt voor een hele andere speelervaring, dan zoals normaal gesproken met Mario in de hoofdrol. Dit is naar mijn idee echt een leuk spel, waar je vele speeluren aan kunt besteden. Natuurlijk is het al helemaal leuk om deze te spelen voorafgaand aan de nieuwe Luigi's Mansion.
Cijfer:
8,0

14 jaar
Grappige muziek maakt dit spel prachtig
Grappig spel. Ik verwachte er in de eerste instantie niet zo veel van maar toen ik het speelde vond ik het een prachtig spel. Door de muziek is het veel grappiger. Goed spel!
Luigi’s Mansion
Cijfer:
8,5

40
36 jaar
Heel leuk spel als je niet bang bent voor geesten of in het donker.
Luigi's Mansion is een heel leuk spel als je niet bang bent voor geesten of het donker. Leuk om geesten op te stofzuigen en Luigi te laten schikken. Voor mij een 8.
Luigi’s Mansion
Cijfer:
8,0
Minder beoordelingen.

Productbeschrijving


Wowie! Maak je klaar voor een spooktastisch avontuur met "Luigi's Mansion" op de Nintendo GameCube! In deze game speelt Luigi, de altijd sympathieke broer van Mario, de hoofdrol. Luigi wint een mysterieus landhuis in een wedstrijd waar hij niet eens aan heeft deelgenomen. Maar oepsie, het huis blijkt vol spoken te zitten! Gewapend met de Poltergust 3000, een krachtige stofzuiger speciaal ontworpen om geesten op te zuigen, moet Luigi zijn broer Mario redden die gevangen is genomen in het spookhuis. Het spel is ontwikkeld door Nintendo en biedt een unieke mix van puzzels, avontuur en een vleugje horror. De sfeervolle graphics en het meeslepende geluid maken het een echte klassieker. Fantastisch!

Historische Context


Toen "Luigi's Mansion" in 2001 uitkwam, was het een van de lanceringstitels voor de Nintendo GameCube. Het was de eerste keer dat Luigi de hoofdrol speelde in een eigen game, wat een groot moment was voor fans van de groene loodgieter. Ondanks de aanvankelijke gemengde reacties, is de game uitgegroeid tot een cultklassieker. Zijn populariteit heeft geleid tot verschillende vervolgen, waaronder "Luigi's Mansion: Dark Moon" en "Luigi's Mansion 3".

Recensies van Experts


"Luigi's Mansion is a charming, atmospheric game that offers a unique twist on the traditional Mario formula. The ghost-catching mechanics are innovative and fun." - IGN

"Luigi's Mansion is an underrated gem. Its clever puzzles and spooky yet whimsical atmosphere make it a must-play for GameCube owners." - GameSpot

Iets voor jou?


Luigi's Mansion is perfect voor fans van avontuurlijke en puzzelgames. Als je houdt van een mix van humor en een beetje griezeligheid, dan is dit de game voor jou! Ook voor diehard Nintendo-fans is dit een must-have, vooral als je een zwak hebt voor Luigi. En vergeet niet, verzamelaars van klassieke GameCube-titels zullen deze game zóóóó leuk vinden!

Vergelijkbare Games


Als je geniet van "Luigi's Mansion", dan zijn deze games ook Fantastisch:
1. "Super Mario Sunshine" - Een kleurrijk en avontuurlijk spel waarin Mario de hoofdrol speelt.
2. "The Legend of Zelda: The Wind Waker" - Een episch avontuur met een prachtige, cel-shaded grafische stijl.
3. "Metroid Prime" - Een first-person actie-avonturenspel dat je niet wilt missen!
Luigi’s Mansion

Voeg jouw mening toe en verdien 40 tot 75 muntjes.

kopje Geheimen en cheats voor Luigi’s Mansion

Tips en geheimen, cheats en codes

37 tips: 26 Geheimen - 6 Persoonlijke tips - 5 Easter Eggs en Glitches

Geheimen:
Ranken
MarioCube
9 jaar
Rank A: Voltooi het spel met meer dan 100.000.000 G OF 150.000.000 G + Message: Gefeliciteerd! Uw huis is compleet!
Rank B: Voltooi het spel met 70.000.001 tot 100.000.000 G.
Rank C: Voltooi het spel met 60.000.001 tot 70.000.000 G.
Rank D: Voltooi het spel met 50.000.001 tot 60.000.000 G.
Rank E: Voltooi het spel met 40.000.001 tot 50.000.000 G.
Rank F: Voltooi het spel met 20.000.001 tot 40.000.000 G.
Rank G: Voltooi het spel met 5.000.001 tot 20.000.000 G.
Rank H: Voltooi het spel met 5,000 tot 5.000.000 G.
+ The Haunted Mansion spoorloos verdwenen ...

Geheimen:
Heel groot juweel
MarioCube
9 jaar
Vlak voordat je het gevecht van de tweede eindbaas ingaat zit je in een tuin met een spookhond en een hondenhok. Hier is ook ergens een klein plantje. Als je dit plantje water geeft, groeit hij iets, maar gebeurt er verder niets. Als je dit ook nadat je de tweede eindbaas hebt verslagen doet, dan komt er als je hem weer water geeft na de derde eindbaas een heel groot heel waardevol juweel uit. Maar als je het een keer vergeet, dan verdort de plant en krijg je niets!

Geheimen:
Fopdeuren
MarioCube
9 jaar
Er zijn ook (helaas) fopdeuren. Ik weet hoe je er niet in moet trappen.

1. Zuig aan de deur met je stofzuiger. Als de deur trilt is het een echte deur. Staat hij stil ga er dan niet in!!!

2. Maak je Gameboy Horror open met de verdieping waarop je staat. Ga dan voor de deur staan waar je in wilt en kijk of er op de kaart die deur staat.
Lees meer tips en geheimen.

Geheimen:
Muizenhol
MarioCube
9 jaar
Als je in de Butler Room bent moet je op zoek gaan naar een muizenhol!!! Maak er een foto van en je wordt opgezogen en je komt er aan de andere kant van de muur weer uit. Dan kom je in een gouden kamer. Lekker veel GELD!!! :)

Geheimen:
Heel veel geld
MarioCube
9 jaar
Als je op het dak bent van het huis, kan je een soort van schoorsteen induiken om een schatkamer te bereiken. En om hier weer weg te komen kan je de spiegel gebruiken.

Geheimen:
Hartjes bij King Boo (Bowser)!
MarioCube
9 jaar
Ben je bij King Boo (in bowser-pakje) gekomen en ben je bezig hem te verslaan maar je leven is bijna op? Probeer dan het volgende wanneer King Boo gaat rennen: Verstop je achter een pilaar zodat King Boo tegen de pilaar aan knalt. Meestal komt er dan een hartje uit!! Deze geeft je weer leven zodat je weer verder kunt met bowser. Pas wel op voor King Boo want hij blijft achter je aanrennen.

Geheimen:
Super waardevol!
MarioCube
9 jaar
Als je alle 50 Boo`s in het huis gevangen hebt, valt er bij de vijftigste Boo een gouden juweel op de grond. Dit juweel is héél veel geld waard, maar het is aan jullie om erachter te komen hoeveel het eigenlijk is!

Geheimen:
Makkelijker Rank A
MarioCube
9 jaar
Om rank A te krijgen moet je proberen alle gouden muizen en alle blauwe geesten te vangen.
En probeer beide gouden diamanten te krijgen. En verzamel zoveel geld als mogelijk is.
Je hebt $100,000,000 nodig om een "A" te krijgen.

Geheimen:
Spiegels zijn nuttig
MarioCube
9 jaar
Als je in de spiegel kijkt terwijl je het onderzoekt druk dan op a. Nu teleporteer je terug naar de kamer waar je begon.

Geheimen:
Geheime Diamanten
MarioCube
9 jaar
Ga naar de Tuin waar de Hond Spooky ligt te slapen, in die tuin is een regenpijp. Klop ertegen en er komt een diamant uit.
Ga naar de keuken. Spuit vuur in de oven en er komt ook een diamant uit!!!

Geheimen:
Grote Hartjes
MarioCube
9 jaar
Als je de mansion hebt uit gespeeld kun je ook naar de Hidden Mansion gaan. Dat is de gewone mansion maar dan gespiegeld en moeilijker. En je krijgt er (bijna) altijd kleine hartjes.
Als je weinig levens hebt ga dan naar de gewone mansion en ga naar de babykamer, daar is altijd (in de gewone mansion) een groot hartje.

Geheimen:
GELD!!!
MarioCube
9 jaar
Niet alleen in de kasten zit geld, maar ook in de lampen. Zuig goed aan de lamp en niet ernaast. Er zit dan meestal veel briefgeld in en vaak ook veel munten. Ook in de kamer van de moeder heb je een draailamp. Draai zolang totdat er geld uit komt!!

Geheimen:
Gouden Muizen
MarioCube
9 jaar
In sommige kamers zie je een stukje kaas liggen (bijvoorbeeld in de Safari Room en een de eetzaal waar je ijs krijgt). Maak daar een foto van (als de kamer nog donker is) en er komt een gouden muis uit. Zuig hem op en je bent rijk!!!
1 Diamant
2 Véél Brief en munt geld
3 Een paar goudstaven

Als je over de gang loopt (in het donker) hoor je soms een geluidje. Kijk snel of er een gouden muis is, want hij/zij is snel. Zuig de muis op en je krijgt meer geld!!!

Geheimen:
Gouden Kamer
MarioCube
9 jaar
Let Op!!!
In een gouden kamer is niet alleen geld, maar er zijn ook spoken! In een gouden kamer zijn zelf elementspoken. Heb je ze allemaal gevangen, dan gaat het licht in deze kamer aan. Ga dan pas op zoek naar geld:
In de kisten, in de lamp, en in de bekers en in de kandelaren op de grote kasten tegen de muur vind je geld.

Geheimen:
geheime kamers.
MarioCube
9 jaar
Bij >Luigis Mansion is in sommigge kamers een muizenhol te vinden. Als je daar je spoorzender naar laat wijzen en dan op a klikt,dan komt er een kleine tornado uit. Als je daar doorheen gaat dan kan je extra veel muntjes vinden, maar pas op!,er zijn ook spoken die je moet verslaan.

Geheimen:
Muntjes bepalen je rang
MarioCube
9 jaar
In het huis ziten veel munten. Dat wist ja natuurlijk al. Maar hoe meer munten je hebt aan het eind van het spel, hoe hooger je rang! Er is rang F, E, D, C, B, A, en S. (S is het beste.) Succes!

Easter Eggs en Glitches:
Gouden juweel glitch...
MarioCube
9 jaar
Een glitch is een soort van gek of raar trucje wat eigenlijk helemaal geen nut heeft in het spel. Het is gewoon grappig om uit te voeren!
Als je de vijftigste Boo hebt gevangen, zie je een gouden juweel op de grond liggen..
Als je de Boo hebt gevangen terwijl je vlak bij hem stond en het juweel komt toevallig jou kant op, kan het zijn dat je hem oppakt terwijl Prof. E. Gadd je via je GB Horror opbelt.
Dan houdt Luigi met een hand de GB Horror vast en met zijn andere hand drukt hij steeds op een knopje op de GB Horror.
Maar terwijl hij op dat knopje drukt zie je die super grote diamant aan zijn hand kleven!
Het ziet er héél raar uit!

Geheimen:
Geld, Geld en nog eens Geld!
MarioCube
9 jaar
1. Stukjes kaas.
Als je in een kamer bent waar je nog niet alle spoken hebt opgezogen (dus hij is ook nog donker), kun je gaan zoeken naar stukjes kaas. Maak er een foto van met de GameBoy Horror en er komt een gouden muis te voor schijn. Probeer hem op te zuigen en je zult wat zakcentjes erbij hebben.

Enkele stukjes kaas:
-De kamer van de vader (Study)
-Safari Room
-Tea Room

2. Geldspoken.
Er zijn ook geldspoken in de mansion. Je kent de geel/oranje spoken met 10 levens. Nou, deze is het zelfde, maar dan blauw. Ook deze komen alleen in donkere kamers. Als je deze vangt, wordt je weer een stuk rijker.

Enkele geldspoken:
-Wardrobe Room
-Rec Room
-De Kelder

3. Diamanten.
Er zijn ook diamanten in het huis. Deze zijn heel waardevol. Er zijn blauwe, rode, groene, roze, zilveren en gouden.

Enkele diamanten:
- In de tuin moet je een foto maken van het honden hok. Als je in de volgende tuin bent, klop je op de regenpijp rechts in de hoek en je hebt een rode diamant.
- In de keuken waar je het water element krijgt, moet je vuur spuiten in de oven en je hebt een rode diamant..
- In de Tea Room moet je in de kast aan de linkerkant kijken...een rode diamant.
- Vang alle 50 Boo’s en je krijgt als beloning een Gouden Diamant!
- Geef de plant in de tuin bij het honden hok steeds voor en na een baas van een Area water en je verdient een gouden diamant.
-In geheime kamers zijn ook nog vaak diamanten te vinden.
-In de laatste kamer (King Boo), moet je zuigen aan de lamp en je krijgt een blauwe diamant. En zuig aan de kaarsen en je krijgt veel geld en goudstaven!

SUCCES!

Geheimen:
Geldspoken!
MarioCube
9 jaar
Geldspoken leveren héél veel geld op. Soms zelfs diamanten, maar altijd veel brief- en muntgeld. En een paar goudstaven!
Ze zien er uit als de spoken van de training room, maar dan lichtblauw.

Geheimen:
Vuur-schieten
MarioCube
9 jaar
Als je het vuurembleem heb en een vuurspookje bij een kaars of ergens anders druk dan op L en dan spuwt hij vuur. Als je een vuurbal wil schieten druk dan heel snel helemaal op L.

Geheimen:
King Boo veel moeilijker
MarioCube
9 jaar
Speel het hele spel uit (dus ook king boo in bowser) dan kom je weer bij de professor in het mini huisje (al is het van binnen groot). Nu kan je de andersom mansion kiezen, dan is je spel nog hetzelfde alleen het huis is dan in spiegelbeeld en Bowser (king boo) is dan veel moeilijker!

Geheimen:
Geheime Diamant + Geld
MarioCube
9 jaar
In het Secret Altar moet je zuigen in de lamp boven aan het plafond, er komt een blauwe diamant uit.
Ga in het secret altar naar links bij de kaarsen staan, ga zuigen en er komt heel veel geld!!!

Geheimen:
Geld
MarioCube
9 jaar
Gold Coin - 5,000G
Bill - 20,000 G
Gold Bar - 100,000G
Blue Jewel - 500,000G
Green Jewel - 800,000G
Red Jewel - 1,000,000G
  Silver Diamond - 2,000,000G
Red Diamond / King Boo’s Crown - 5,000G
Gold Diamond - 20,000,000G
Small Pearl - 50,000G
Medium Pearl - 100,000G G
Big Pearl - 1,000,000G

Geheimen:
Duisternis!!!
MarioCube
9 jaar
Als je op het dak bent valt ineens de stroom uit!!!
In iedere kamer komen eindeloos veel spoken! Probeer ze dus nooit allemaal te vangen!!! Je bent dan nog wel even zoet.
Ga naar het Parlor (2F) Ga dan de volgende deur in en weer de volgende deur. Je bent dan in de kamer met de kleren kasten. Maar je bent hier niet alleen! Voor de spiegel staat een spook:
DE BERGBEKLIMMER!!! Zuig hem op en de lichten gaan weer aan!

Geheimen:
Geld uit planten.
MarioCube
9 jaar
lukt het je niet om geld uit de planten te zuigen?
dan moet je er met het waterelement op spuiten, hierdoor komen er briefjes, goudstafen en soms zelfs kristallen uit.

Geheimen:
Planten water geven!
MarioCube
9 jaar
Soms als je planten water geeft, kun je wat zakcentjes verdienen. Maar er is een plant waarbij je het meeste krijgt. Deze staat in de tuin bij de hond spooky. Geef de plant steeds na een baas water en net voor King Boo gaat hij bloeien en krijg je héél veel geld en een gouden diamant!

Persoonlijke tip:
Rank A is alleen mogelijk in Hidden Mansion
Pepijn
120
23 jaar
Veel guides online zullen zeggen dat je 100.000.000 G moet verzamelen voor een A rank. Dit is echter niet het geval in de PAL (Europese) versie van de game, omdat je maar liefst 150.000.000 G moet verzamelen en de game op Hidden Mansion moet uitspelen.

De game heeft hiervoor wel een belangrijk alternatief, alle blauwe geesten (Speedy Spirits) en gouden muizen die je vangt geven je minstens een diamant en er zijn bij elkaar 15 spirits en 10 muizen, een diamant geeft je 2.000.000 G dus je kijkt al naar zo'n 50.000.000 G.

Een extra tip: Je hebt maar een kans om Speedy Spirits te maken, maar als het mislukt ga gewoon terug naar het menu en begin opnieuw vanaf je laatste save. Dus sla kort voor op een speedy spirit jaagt even op.

Probeer trouwens ook niet voor een S rank te gaan, omdat dit alleen in de 3DS versie mogelijk is en niet voor de GameCube.

Persoonlijke tip:
Neville verslaan
Qubik5Qube
370
14 jaar
Neville leest alle boeken uit zijn kast die hij niet heeft kunnen lezen toen hij nog leefde. Hij is druk bezig met lezen, dus hij zal je niet aanvallen. Neville is de eerste geest in de vorm van een mens die je tegenkomt. Je kunt hem makkelijker verslaan als je het vliegend boek eerst opzuigt, want dat boek achtervolgt je. Als je dat gedaan hebt, zorg je ervoor dat je Neville kan blijven zien. Als hij geeuwt, sla dan toe met je Poltergust 3000! Hij heeft 100 HP en hij kan ontsnappen. Maar zijn HP wordt niet gehealed, dus als hij wegglipt, wacht je tot hij weer geeuwt.

Persoonlijke tip:
Chauncey verslaan
Qubik5Qube
370
14 jaar
Chauncey is een baby en de eerste geest die al "boss-battle waardig" is. Om hem wakker te maken moet je het hobbelpaard laten bewegen door het te proberen te zuigen. Als je het juist doet, begint Chauncey te wenen. Blijf zuigen! Als je voldoende hebt gezogen, springt Chauncey boos op het hobbelpaard. Daarna verschijnt hij naast Luigi in de kamer en probeert hij je aan te vallen. Hoe je hem in zijn eerste fase moet verslaan: Zuig de bal in de kinderkamer op en schiet hem enkele keren tegen Chauncey. Daarna wordt hij boos en verkleint hij Luigi en verschijn je in een bed. Chauncey valt eerst aan met hobbelpaarden als stormrammen. Mijn tip hier is om te proberen op de plooilijnen van het laken te gaan staan. Zo kun je makkelijker en sneller ontwijken als er een hobbelpaard op je afkomt. Daarna komen er reusachtige strandballen. Ontwijk deze eerst en als er een stilvalt, zuig deze op met je Poltergust en schiet deze af op Chauncey. Doe dit een paar keer en je kan Chauncey opzuigen.

Persoonlijke tip:
Mr. Luggs verslaan
Qubik5Qube
370
14 jaar
Mister Luggs is de man die in de Dining Room van de drilpudding zit te eten. Je moet met vuur de beide driekaarsenhouders aansteken. Die staan op de tafel waaraan Luggs zit te eten. Als je geen vuur meer hebt, kan je een vuurgeest opzuigen aan een van de twee grote fakkels die in de twee achterste hoeken van de kamer staan. Als je de kaarsenhouders hebt aangestoken, verschijnen er twee geesten die elks twee borden dragen. Je moet deze laten schrikken met je lamp en ze dan opzuigen. Ze hebben 20HP. Wees snel! Ze gaan heel snel weg, dus als je vat krijgt met je lamp, begin dan direct te zuigen! Als je ze eerst zuigt, heb je er geen last meer van als je Luggs probeert te vangen. In de uiterst linkse kast zit er nog een blauwe geest. Deze is heel snel, dus probeer hem met je lamp te vatten. Hij verdwijnt heel snel en komt daarna niet meer terug als je Luggs hebt verslagen. Nu moet je de drilpudding opzuigen. Als je dit hebt gedaan, wordt Luggs heel erg boos en begint hij vuurballen naar je te schieten. Na ongeveer 5 ballen is hij een tijdje uitgeput. Dan moet je hem opzuigen! Hij heeft 100 HP en laat nabij 50HP los. Dan begint hij weer met de vuurballen. Als hij terug uitgeput is, herhaal je de vorige stap weer. Dan kun je hem verslaan.

Geheimen:
Geen geld in de gallery
MarioCube
9 jaar
Het is leuk om in de Gallery de foto’s van de spoken te bekijken, maar ga niet in de Gallery op zoek naar geld!
Je blijft dan eeuwig zoeken, want er is géén geld in de gallery!

Easter Eggs en Glitches:
Terug naar het begin om makkelijker overal bij te komen!
Billymast
1057
Als je ver bent van een bepaalde plek, dan kan je de dichtst bijzijnde spiegel zoeken en met je Gameboy horror camera er op richten en de camera activeren! Zo ga je door naar het begin (waar je voor het eerst je huis in loopt). Zo kan je overal gemakkelijker bij en weet je weer precies waar je bent! Je raakt zo geen ook geen spel data kwijt! :D

Easter Eggs en Glitches:
Luigi's Mansion glitches
Tornado
1219
In het filmpje hieronder zie je enkele glitches in luigi's Mansion.

 

Easter Eggs en Glitches:
Game Boy Horror
Qubik5Qube
370
De Game Boy Horror in de game is een verwijzing naar de Game Boy Color. Elke letter van "Horror" is gekleurd net zoals "Color".

Persoonlijke tip:
Ghost Guys verslaan (bij de dansspoken)
Qubik5Qube
370
14 jaar
Ghost Guys zijn eigenlijk Shy Guys maar dan met een speer, een ander masker en natuurlijk zijn ze ook geesten. In area 2 kom je ze tegen in de kamer van de Floating Whirlindas (de dansspoken), die ik per toeval heb gevangen. Je moet de Ghost Guys eerst verslaan. Dit doe je door eerst hun masker op te zuigen. Ze kunnen veel damage aanbrengen met hun speren, dus hou bij deze stap een beetje afstand! Ik was zelf bijna verslagen door de Ghost Guys. Als je het masker van een Ghost Guy hebt opgezogen, moet je hem laten schrikken met de lamp en hem daarna opzuigen. Wees snel! Ze verdwijnen heel snel en als ze terug komen hebben ze terug een masker op. Als je ze allemaal (ongeveer 5 geesten) hebt opgezogen, komen de Floating Whirlindas tevoorschijn en beginnen de marmeren cirkels te draaien. Ik laat je zelf ontdekken hoe je die moet opzuigen!

Easter Eggs en Glitches:
Henry en Orville, hun speelgoed is niet toevallig!
Qubik5Qube
370
De tweelingbroers Henry en Orville kom je in Area 3 tegen. Dat ze zo heten, is niet toevallig: Henry is vernoemd naar Henry Ford, de uitvinder die Ford-auto’s maakte! Orville is vernoemd naar Orville Wright, die samen met zijn broer Wilbur de eerste vlucht met een motor aangedreven vliegtuig maakten. Henry rijdt met een speelgoedauto achter je aan, Orville vliegt rondjes met zijn speelgoedvliegtuig.

Persoonlijke tip:
Slim Bankshot verslaan
Qubik5Qube
370
14 jaar
Slim Bankshot is een Pooler in Area 3. Hij zit te poolen op 2F. Als hij zijn witte bal schiet, vliegen er een paarse, een rode en een gele bal in de lucht voor een tijdje. Vang een van deze en probeer de andere tegelijkertijd te ontwijken. Probeer deze in de richting van Slim te schieten. Als je hem drie keer hebt geraakt, kan je hem opzuigen. Hij heeft 100HP, maar je kunt hem in één keer opzuigen.
Minder tips en geheimen.
Voeg jouw tips en trucs toe en verdien 30 tot 75 muntjes.
Thuiswinkel Waarborg