x HomeWinkelKlantenserviceLijstenAll-in-1SpellenHardwareReviewsInkoopHelden
Bestel vanavond, overmorgen in huis.

Super Mario Sunshine - GC All in 1!

Kopen:

Super Mario Sunshine
Bestel vanavond, overmorgen in huis.
31.49
26.49aanbieding
6 Maanden garantie
Handleiding en doosje
Super Mario Sunshine Players Choice
Bestel vanavond, overmorgen in huis.
27.99
€ 23.49aanbieding
6 Maanden garantie
Handleiding en doosje
Super Mario Sunshine Players Choice Zonder Handleiding
Bestel vanavond, overmorgen in huis.
28.49
€ 16.99korting
6 Maanden garantie
Handleiding
Super Mario Sunshine Losse Disc
Bestel vanavond, overmorgen in huis.
34.49
€ 13.99korting
6 Maanden garantie
Handleiding en doosje
Wanneer andere versie op voorraad?
Boxshot Super Mario Sunshine

Afbeelding voor  Super Mario Sunshine

Game trailer

Kop

Specificaties

Platform:Nintendo GameCube
Voor:GameCube
Wii 1e versie
Categorie:GC only games
Regio:Europees (PAL)
Genre:Actie, Platform
Uitgebracht:2002
Spelers:1
Leeftijd:3+ jaar
Memory Card:7 blokken
Aantal discs:1
EAN:0045496390396
Goede Badges:

Vaak samen gekocht:

Afbeeldingen voor  Super Mario Sunshine

Afbeeldingen

Schoonmaker komt eraan!!!!
Schoonmaker komt eraan!!!!
Fijn een stukje zwemmen
Fijn een stukje zwemmen
Wat gebeurt er met mijn lichaam?
Wat gebeurt er met mijn lichaam?
Mooi uitzicht.
Mooi uitzicht.
Druk op X Mario dan help ik je
Druk op X Mario dan help ik je
Mario ik heb niet de hele dag de tijd
Mario ik heb niet de hele dag de tijd
Beoordelingen voor   Super Mario Sunshine

Beoordelingen Super Mario Sunshine

21 beoordelingen - gemiddeld cijfer 9,1

Innovatieve Mario-Platformer met Nieuw Land en Vijanden
Na het briljante Super Mario 64 was het ook tijd voor de Gamecube om ook een eigen heuze Mario-Platformer te krijgen. Nintendo zou Nintendo niet zijn als ze weer eens iets nieuws gingen doen met hun grootste geldtrekker. Dit keer heeft Mario te maken met een heel nieuw land, nieuwe vijanden én nieuwe vriendjes.
Lees onze Super Mario Sunshine Review!!
Cijfer:
8,6

18 jaar
Uitgebreidere Levels en Innovatieve Gameplay met Flood in Super Mario Sunshine
Na Super Mario 64 is hier de opvolger: Super Mario Sunshine! Ik zelf kreeg al geen genoeg van Mario 64, en ondanks de 120 te vinden sterren en de uitgebreide levels heb ik deze toch redelijk snel uitgespeeld (en mijn privé-leven tijdelijk verwaarloosd). Dit spel was dan ook meer dan welkom!
Natuurlijk zijn er wel dingen veranderd. Positief! De levels zijn nog uitgebreider, de `stars` van Mario 64 zijn veranderd in `shines` en het mooiste van alles: je hebt Flood om je te helpen! Flood is nog niet eerder voorgekomen in spellen, dus hierbij een kleine uitleg: Flood is een apparaat die water spuit, waar je van alles mee kunt (van schoonmaken tot als hovercraft gebruiken). En waar Yoshi in de vorige game maar een klein rolletje speelde, is het hier wel mogelijk om weer vertrouwd op zijn rug te springen!
Net als in Mario 64 zit er ook weer veel variatie in het spel. Je komt op verschillende locaties, al is het allemaal wel een stukje vrolijker dan zijn voorganger (vandaar waarschijnlijk dat `sunshine`).
Zelf vond ik dit spel helemaal goed, ook omdat ik al een tijdje uitgespeeld was met Mario 64 (al heb ik 3 keer alle sterren gehaald, alles gaat een keer vervelen) en dit dus weer iets nieuws bracht met Mario in de hoofdrol! Ik vind dit spel een aanrader, alleen al omdat onze originele nintendo-held de hoofdrol speelt.
Cijfer:
9

15 jaar
Uitdagend en boeiend: een typisch Mario-avontuur
Het spel Mario Sunshine is heel leuk, maar soms ook een beetje moeilijk. De opdrachten zijn leuk, en ook nooit hetzelfde. De verhaallijn blijft je boeien en als je niet oppast blijf je spelen en is het vrij snel uitgespeeld!
Het is een typisch Mario spel, waar je soms gek van wordt. Opdrachten die in jouw ogen onmogelijk zijn, maar als je dan net wat logischer nadenkt lukt het oppeens wel! Top spel, aanrader voor iedereen!
Super Mario Sunshine
Cijfer:
9,2
Lees meer beoordelingen.

13 jaar
Kleurrijk en origineel met uitdagende mini games
Echt een vet spel! Natuurlijk heel kleurrijk, en de FLUDD is heel orgineel bedacht. Soms zijn de mini games heel irritant als het je na 10 keer niet lukt maar als je het dan eenmaal gehaald hebt en een nieuw level vrijgespeeld hebt dan kan je niet meer stoppen. Yoshi kan er natuurlijk ook niet aan ontbreken, je kan zelfs sap uit z`n mond spuiten! Heel leuk en uitdagend. Mijn cijfer 9.7
Super Mario Sunshine
Cijfer:
9,7

10 jaar
Prachtige 3D-graphics en leuk gebruik van Yoshi in Super Mario Sunshine
Super Mario Sunshine is een super leuk spel! Het is mooi in het 3D en delfino island is heel mooi. Yoshi is ook heel erg leuk.
Red met FLUDD Delfino Island en je zal toch nog een fijne vakantie hebben.
Cijfer:
8,7

1005
15 jaar
Origineelste Mario Game
Super Mario Sunshine is naar mijn mening een van de meest originele Mario games ooit, vooral door de toevoeging van de FLUDD-pack. Deze jetpack zorgt voor een hele andere stijl van platforming en gevechten met enemies.

De levels hebben een erg leuke en warme sfeer. Veel mensen zeggen dat door het strandthema de levels wat minder gevarieerd zijn, maar daar ben ik het zeker niet mee eens. Dit is een must-have voor de GameCube.
Cijfer:
9,5

2040
22 jaar
Unieke, zomerse Mario-game staat garant voor plezier!
Super Mario Sunshine onderscheidt zich van andere 3D Mario-games door het thema: zon en water! Mario denkt van een zonnige vakantie op Isle Delfino te kunnen genieten, maar wordt verdacht van het bespuiten met graffiti van het eiland. Als straf moet hij het weer gaan opruimen. Maar waar is Peach gebleven en wie zit er achter die graffiti?

Je maakt al snel kennis met F.L.U.D.D., een waterpomp die kan praten. Je doet hem op je rug, zodat je water kunt spuiten. Maar dat is niet het enige, je kunt er ook mee zweven! Dit zorgt voor fantastische platformactie!
Lees meer...

Alle levels zijn gethematiseerd rondom zon en water, maar toch is het enorm variërend! Heel knap! In elk level verzamel je Shine Sprites, die in een missie-structuur over de levels zijn verspreid. Vaak komt er een missie, waarin je platformskills op de proef worden gesteld, zónder F.L.U.D.D.! Deze kunnen nog wel eens erg lastig worden. Mario's moves zijn ook zonder F.L.U.D.D. nog erg uitgebreid, maar werken wel enorm soepel en vloeiend. Het enige minpunt is naar mijn mening de camera, die af en toe moeilijk doet.

De game zit vol leuke verrassingen, variërende gameplay en toffe omgevingen. De totale sfeer is perfect voor een playthrough in de zomer. De mooie graphics en een heerlijke zomerse soundtrack geven je een vrolijke tijd.
Verberg.
Cijfer:
9,3

5761
21 jaar
De beste 3D Mario-game!
"Super Mario Sunshine" is een iconisch platformavontuur dat Mario naar het tropische Isle Delfino brengt.

De grafische presentatie van "Super Mario Sunshine" is helder en levendig. Isle Delfino is prachtig vormgegeven met kleurrijke omgevingen, variërend van zonnige stranden tot levendige steden. De visuele stijl benadrukt de vakantiesfeer en voegt een unieke esthetiek toe aan de Mario-serie.
Lees meer...

De gameplay is gebaseerd op de vertrouwde Mario-mechaniek, maar "Super Mario Sunshine" introduceert de FLUDD (Flash Liquidizer Ultra Dousing Device), een waterpomp die Mario gebruikt om puzzels op te lossen en vijanden te bestrijden. De besturing is soepel en responsief, waardoor de dynamische bewegingen van Mario goed tot hun recht komen.

Het gebruik van de FLUDD voegt een nieuw element toe aan de gameplay. Het stelt spelers in staat om water te spuiten, hoog te springen met de Rocket Nozzle, snel vooruit te bewegen met de Turbo Nozzle en zelfs muren te beklimmen. Deze diversiteit aan mogelijkheden maakt de gameplay fris en uitdagend.

Isle Delfino is opgedeeld in verschillende werelden, elk met een reeks levels en unieke uitdagingen. Van het zonnige Bianco Hills tot het mysterieuze Noki Bay, elke locatie heeft zijn eigen karakter en thema. De verscheidenheid aan omgevingen houdt de gameplay gevarieerd en boeiend.

De missiestructuur van het spel vraagt spelers om Shine Sprites te verzamelen door specifieke taken uit te voeren. Deze variëren van het oplossen van puzzels tot het verslaan van eindbazen. De diversiteit aan missies zorgt voor een constante stroom van nieuwe uitdagingen.

De muziek van "Super Mario Sunshine" is levendig en past goed bij de vrolijke sfeer van het spel. De geluidseffecten, van Marios sprongen tot de sproeiende geluiden van de FLUDD, zijn iconisch en dragen bij aan de algehele audio-ervaring.

Het verhaal van het spel draait om Mario's pogingen om Isle Delfino te reinigen en de reputatie van zijn dubbelganger, Shadow Mario, te zuiveren. Hoewel het verhaal niet diepgaand is, voegen de charme van de personages en de humor van de situaties veel toe aan de algehele ervaring.

"Super Mario Sunshine" is een klassieker in de Mario-serie en een hoogtepunt voor platformgames. Met zijn innovatieve FLUDD-mechaniek, prachtige omgevingen en de onmiskenbare charme van Mario en zijn vrienden, blijft het spel geliefd bij fans van het genre. Het is een must-play voor elke GameCube-bezitter en een blijvende herinnering aan de creatieve genialiteit van Nintendo.
Verberg.
Cijfer:
9,0

12 jaar
Vrolijke sfeer en unieke gameplay met Fludd en Yoshi
Dit is echt een geweldig spel. Het heeft een vrolijke sfeer, wat perfect bij Mario past. En je kan weer op Yoshi`s rug springen, ook erg fijn! En Fludd is er, en dat is nieuw. Leuk verhaal is het ook, dat je de stad moet schoonmaken en ondertussen de echte dader vinden. Alleen het begin is wat rommelig en het lijkt vrij veel op Mario 64 (zelfde stijl). Het is de opvolger van Mario 64, en kan het zijn voorganger overtreffen? Ik zeg ja!
Super Mario Sunshine
Cijfer:
9,2

12 jaar
Leuke karakters en FLUDD, maar haalt het niet bij Super Mario 64
Super Mario Sunshine is een te gek spel maar helaas... Niets kan er tippen aan Super Mario 64 op de N64. Wel vind ik de karakters van Delfino Island de max en FLUDD nog beter. Wel een beetje vervelend als hij commentaar geeft terwijl je aan het vechten bent. Momenteel geraak ik niet meer verder met mijn 50 shines spijtig genoeg.
Cijfer:
8,5

1005
16 jaar
Top game
Naar mijn mening is Super Mario Sunshine een van de beste 3D platformers ooit gemaakt! De gameplay voelt erg strak en responsief, de game doet precies wat je wilt en alles verloopt smooth. Alle levels zijn in hetzelfde thema, vakantie, maar dat neemt niet weg dat ze allemaal erg origineel in elkaar zitten. Het enige nadeel aan deze Mario game vind ik het aantal shines wat gehaald moet worden door het verzamelen van de blue coins, aangezien er geen manier is om te weten welke je al hebt en welke je nog moet.
Cijfer:
9,0

11 jaar
Leuke schoonmaakactie met Fludd in prachtige 3D-werelden
Dat ik het een ongelooflijk super leuk spel vind! De modes met Fludd zijn echt leuk de levels zijn mooi in het 3D, de moeilijkheids graad perfect en het leukste vind ik om schoon te maken. Ik geef het spel een 9,2.
Super Mario Sunshine
Cijfer:
9,2

0
Super Mario Sunshine: Frisse wind, maar mist vernieuwing
Super Mario Sunshine... de meningen zijn een beetje verdeeld over deze game... sommigen vinden het dé opvolger van `Super Mario 64`, terwijl anderen deze opvolger, al jaren lang steevast `Mario 128` genoemd, liever aan de opkomende Wii-titel `Super Mario Galaxy` weggeven... ik deel de laatste mening. Ik vind Super Mario Sunshine een hele frisse nieuwe wind in de Mario geschiedenis, maar heb wel (ondanks de naar mijn mening overbodige waterspuit FLUDD) het gevoel dat ik een verlengde van Super Mario 64 zit te spelen. Niets ergs uiteraard, aangezien die game min of meer het 3D Platformen heeft uitgevonden... maar kom op Nintendo! We zijn weer zoveel jaar verder en iets meer vernieuwing had wel gemogen. Ik heb zeker veel plezier met deze game gehad, zeker door de terugkeer van Yoshi als speelbaar Character. De levels voelden vertrouwd aan, maar ik miste een beetje de herkenbare vijanden en items uit de eerdere delen. Super Mario Sunshine is een erg leuke (zo niet de leukste) Platformer voor de NGC geworden, maar ondanks dat vind ik niet dat het het niveau en de vernieuwing van `Super Mario 64` haalt.  
Cijfer:
8

13 jaar
Zonnige en knusse actie in Super Mario Sunshine
Ik heb dit spel heel lang gehad en het was echt echt geweldig om dit spel te spelen. Niet zozeer om het verhaal maar om die leuke knusse actie die er in voor komt. Vaak ziet in spellen alles er heel treurig uit maar in dit spel schijnt de zon altijd. De actie die er gebeurt kan best moeilijk zijn maar ook erg leuk voor kinderen. Dit is echt een spel dat je moet hebben gespeeld met een gamecube, het is namelijk echt een hoogtepunt ervan. Het ziet er mooi uit en is niet geweldadig zoals andere spellen!
Cijfer:
9

11 jaar
Super Mario Sunshine: Schoonmaakactie op Delfino Eiland met Flood
Nadat ik uitgespeeld was op zijn voorganger: Supermario 64, was ik wel weer toe aan een nieuw spel! Dat was Super Mario Sunshine! Gelukkig had ik ook al een gamecube dus hoefde ik die niet eerst te kopen! Maar goed om weer terug te komen op het spel, dit is zeker een goed spel! Je moet samen met Flood Delfino eiland schoonmaken van vieze troep! Voor degene die het nog niet weet: Flood is een apparaat dat water kan spuiten en helpt. Die waterspuit kan je gebruiken als een waterkanon en als een soort Jet pack! Er zit een mooi verhaal in het spel en de graphics zijn zeker ook niet slecht! Dus als je een nieuw spel zoekt: Super mario Sunshine! Mijn mening: Als je een leuk spel zoekt met onze vertrouwde vriend Mario, dan is dit hem voor je! Een spel met mooie graphics waar je niet snel op uitgespeeld raakt en dat zijn prijs zeker waard is! Mijn cijfer: 9.5
Cijfer:
9,5

13 jaar
Super Mario Sunshine is een must-have voor fans van Super Mario 64
Als je nog een n64 hebt staan zonder super mario 64, zou ik eerder dat kopen. Als je al dat spel hebt, meteen naar de winkel!!!
Cijfer:
8,8

0
10 jaar
Geweldig spel voor Mario fans en liefhebbers van zonnige eilanden
Super Mario Sunshine is echt een geweldig spel! Ik hou wel van mooie zonnige eilanden, dus is dit spel heeel leuk. Maar verder is het natuurlijk een aanrader voor de Mario fans! Dit spel verdient ook een dikke 10!!!
Cijfer:
10

13 jaar
Urenlang Plezier op Delfino Eiland
Een spel zoals spellen moeten zijn. Ik weet het, het is niet perfect grafisch en er zitten een hele hoop vreemde fouten in (ik ben op een keer IN een boom gekatapulteerd geweest en raakte er niet meer uit, en kon op een bepaald moment in de grond zwemmen), maar dit spel biedt zoveel meer. Als je geen geduld hebt, koop dit spel dan niet. Ik heb het al jaren en alle blauwe muntjes in het spel vinden is zowat onmogelijk! Maar dat maakt het nou juist leuk. Je kunt echt uren op delfino eiland vertoeven zonder dat het verveelt. Gewoon rondlopen, zomaar voor de lol. Toen ik de eindbaas eenmaal had verslagen (die alwéér Bowser is, dit keer zit-ie gewoon doodleuk in z`n bad) was ik wel wat verdrietig dat het avontuur afgelopen was, maar niks aan te doen! Ben je een liefhebber van actie, koop dit spel! Hou je het liever braafjes, koop gewoon geen gamecube maar een boek! Samengevat, dit spel in een gamecubeklassieker die zeker niet in je verzameling mag ontbreken. En kijk eens naar die prijs! Je kan er niet voor sukkelen, een koopje!
Super Mario Sunshine
Cijfer:
10

1140
16 jaar
Originele Mario-game!
Super Mario Sunshine is een zeer originele Mario-game en een vervolg op Mario 64. Wat ik met origineel bedoel, is vooral de locatie. Het speelt zich af op Delfino Island, een tropisch eiland.

De game is zeer open world, nog meer dan bijvoorbeeld Mario 64. Dus je kan heel veel dingen lekker op je eigen tempo doen. De verhaallijn is ook zeer origineel en krijgt Bowser Jr. voor de eerste keer een grote rol.
Lees meer...

Ook nieuw is je nieuwe vriend de FLUDD-pack. FLUDD is een watertank die je kan gebruiken om tijdelijk te vliegen, jezelf omhoog te laten schieten en super snel over water heen kan laten sprinten.

De game zit vol met verschillende originele levels, vijanden, bossfight’s en blauwe munten die je kan verzamelen. Ook verzamel je in Super Mario Sunshine geen sterren, maar Shines. De besturing is nagenoeg perfect voor de GameCube en de graphics zien er erg mooi en vrolijk uit.

Super Mario Sunshine is zeker een poging waard!
Verberg.
Cijfer:
8,5

14 jaar
Geweldig begin maar teleurstellend einde
Toen ik nog klein was speelde ik dagen achter elkaar `Super Mario 64`. Ik vind/vond dit het beste spel OOIT! Super mario 64 heeft gewoon alles dat een goed spel moet hebben, en het meest positieve was, dat zélfs als je het spel had uitgespeeld, je nog steeds verslaafd was met als doel de 120 sterren halen. Iets wat niet veel andere spellen hebben. Toen `Super Mario Sunshine`(het vervolg van `Super Mario 64`) dus uitkwam kon ik niet wachten hem uit te proberen. Ik had `m gekocht en stopte hem met gemengde gevoelens in mijn gamecube. Het viel in het begin absoluut niet tegen! De grafics zijn gewoon... `Mario-achtig` (voor zover dat een woord is). De eerste 30 shines heb ik met veel lol gehaald. Ik begon me toen af te vragen of ik niet een keer tegen Junior-bowser (de slechterik in het verhaal) moest vechten. In Super Mario 64 moest dat toch ook verscheidene keren?
Ik speelde met dat gevoel in mijn achterhoofd gewoon door totdat ik ongeveer 70 shines had. Dit beviel allemaal prima: het spel was niet te moeilijk, maar je liep er ook niet gewoon in één keer doorheen. Vooral de stukjes waar FLUDD wordt afgepakt en je als het ware springend naar het einde van een platform moet komen is erg leuk en verslavend.
Toen kon ik eindelijk tegen de eindbaas vechten! Ik herrinderde mij nog goed dat ik dit bij super mario 64 wel DUIZENDEN keren heb gedaan, frustrerend maar wel verslavend!
Lees meer...
Ik deed mijn eerste poging de eindbaas te verslaan en... Het lukte in één keer!?! Het grootste minpunt van het spel is dan ook dat de eindbaas VEEL te simpel is!
Na dit had ik verwacht dat ik nog tot de 120 shines goed door kon spelen... maar dit viel ook tegen! In tegenstelling tot zijn voorganger is `Super Mario Sunshine` véél minder verslavend om de 120 sterren/shines te behalen.
Dus: Super Mario Sunshine is een geweldig spel met mooie graphics en sounds, maar zodra je de eindbaas hebt verslagen mist het een stukje... tja... ik weet eigenlijk niet. Het `mist` iets, of het nou is dat het doel niet groot genoeg is of dat de verslaving eraf is weet ik niet zeker. Ik geloof dat het vooral te maken heeft met het feit dat je de meeste levels nadat je Junior bowser hebt verslagen eigenlijk vooral nég een keer moet halen, maar binnen de tijd om een volgende shine te krijgen. Tot de 70 shines is het gewoon een dikke TIEN, maar daarna is de lol eraf.
Ik zou zeggen een 8,7
Verberg.
Cijfer:
8,7

23 jaar
Super leuk spel
Super Mario Sunshine is echt mijn favoriete spel ooit! Zelfs als je de standaard Mario gewoon 'ok' vindt, is dit spel echt aan te raden! Mijn nicht en ik hebben echt haar GameCube versleten aan dit spel. Het plot zit goed in elkaar en de verschillende locaties in dit spel zijn allemaal even leuk en uitdagend. Ook zijn er heel veel 'secret levels' die je kunt spelen. Wij hebben echt heel vaak gevloekt bij levels omdat ze ..., umm, laten we zeggen dat ze heel uitdagend waren ;). Uiteindelijk hebben wij nooit alle levels uitgespeeld en gewoon de baas verslagen van zodra we genoeg sterren hadden, maar zelfs dan hebben wij echt heel erg lang aan dit spel gezeten om de baas te kunnen bereiken. Het is dus geen spel dat je heel snel uitspeelt. Je zit er toch echt een tijdje aan (wat het alleen maar leuker maakt natuurlijk). Als ik ooit een GameCube koop, is dit serieus het eerste spel dat ik aanschaf (om deze keer wel alle levels uit te spelen ;)). Dus nogmaals: een echte aanrader!
Cijfer:
9,5
Minder beoordelingen.

Productbeschrijving


Super Mario Sunshine is een Fantastisch avontuur dat zich afspeelt op het zonnige eiland Delfino! In dit spel neemt Mario het op tegen vervuiling en chaos veroorzaakt door een mysterieuze dubbelganger. Gewapend met de innovatieve F.L.U.D.D. (Flash Liquidizer Ultra Dousing Device), moet Mario het eiland schoonmaken en de gestolen Shine Sprites terugvinden. Dit spel, ontwikkeld door Nintendo EAD en uitgebracht voor de GameCube in 2002, biedt een unieke mix van platformactie en puzzeloplossing. De kleurrijke omgevingen, uitdagende levels en de vrolijke soundtrack maken dit een absolute must-have voor elke Mario-fan!

Historische Context


Super Mario Sunshine werd gelanceerd als het vervolg op het immens populaire Super Mario 64. Bij de release werd het spel geprezen om zijn innovatieve gameplay en prachtige graphics. Het was een van de bestverkochte titels voor de GameCube en heeft een blijvende invloed gehad op de Mario-serie, met elementen die terugkeren in latere titels zoals Super Mario Galaxy en Super Mario Odyssey. In 2020 werd Super Mario Sunshine opnieuw uitgebracht als onderdeel van de Super Mario 3D All-Stars collectie voor de Nintendo Switch, wat zijn populariteit nog steeds benadrukt.

Recensies van Experts


IGN gaf Super Mario Sunshine een score van 9.4/10 en noemde het "a must-have for all GameCube owners." GameSpot prees het spel voor zijn "vibrant graphics and innovative gameplay," en gaf het een 8.0/10. Eurogamer beschreef het als "a bright and cheerful game that brings a lot of joy."

Iets voor jou?


Super Mario Sunshine is ideaal voor zowel jonge gamers die net beginnen met platformspellen als voor doorgewinterde Mario-fans die op zoek zijn naar een nieuw avontuur. De kleurrijke en vrolijke wereld van Delfino Island maakt het ook een perfecte keuze voor gezinnen die samen willen spelen. En natuurlijk, voor verzamelaars van Nintendo GameCube-games is dit een onmisbare titel in hun collectie!

Vergelijkbare Games


Als je genoten hebt van Super Mario Sunshine, dan zijn er nog meer Fantastische Mario-avonturen die je moet proberen! Denk aan Super Mario 64 voor de Nintendo 64 en Super Mario Galaxy voor de Wii. Beide spellen bieden dezelfde mix van platformactie en avontuur die Mario-fans zo waarderen. En vergeet niet, bij MarioCube.nl versturen we 6 dagen per week, dus je hebt je favoriete Mario-games snel in huis!
Super Mario Sunshine

Voeg jouw mening toe en verdien 40 tot 75 muntjes.

kopje Geheimen en cheats voor Super Mario Sunshine

Tips en geheimen, cheats en codes

76 tips: 68 Geheimen - 6 Easter Eggs en Glitches - 1 Cheats en Codes - 1 Persoonlijke tip

Geheimen:
Yoshi!
MarioCube
9 jaar
Om Yoshi vrij te spelen zul je Episode 4 van Pinna Park moeten voltooien.

Geheimen:
Levens nodig?
MarioCube
9 jaar
Op Delfino Plaza loop je eerst richting het kanon die je naar het pretpark schiet maar ga er NIET in! Als je je omdraait zie je een stukje stoep omringt door water en een gebouw. Spring in het water en ga onder water. Pak het leven dat je ziet in een holletje. Ga weer aan land, sla je spel op en ga terug naar het titel scherm. Herhaal dit proces totdat je het aantal gewenste levens hebt.

Geheimen:
Bezige bijen
MarioCube
9 jaar
In de levels Bianco Hills, Gelato Beach en Pianta Village hangt er ergens een bijenkorf. Bij Bianco Hills hangt de bijenkorf in een van de bomen tegenover het dorpje. Bij Gelato Beach hangt de bijenkorf links onder het houten dakje. En in Pianta Village hangt de bijenkorf meteen aan de overkant van de brug. In zijn eentje kan Mario helaas niets doen tegen deze vervelende bijen. Hiervoor moet hij de hulp inroepen van zijn goede vriend Yoshi. Ga in deze levels dus op zoek naar een Yoshi-ei en breng het stuk fruit dat Yoshi wil hebben. In Bianco Hills ligt het fruit verspreid tussen de bomen. Bij Gelato Beach ligt het fruit in het huisje rechts. En bij Pianta Village hangt het fruit allemaal in een boompje links achterin. Als je het goede stuk fruit voor Yoshi hebt gehaald, moet je Yoshi meenemen naar de bijenkorf. Laat Yoshi sap naar de bijenkorf spuiten waardoor de korf valt en de bijen nogal pissig op Mario afkomen. In zijn eentje zou Mario niets anders kunnen doen dan wegrennen, maar nu is de alleseter Yoshi er gelukkig bij. Je leest het al, Yoshi moet alle bijen opeten. Als Yoshi alle bijen heeft opgegeten, verschijnt er een blauw muntje.
Lees meer tips en geheimen.

Geheimen:
Geheim level
MarioCube
9 jaar
Ga in delfino plaza op de boot staan die de hele tijd naar een plek vaart vlak bij de trappen en het zonnetje op de grond.
Spring op de boot en wacht tot je onder de brug komt. Pak het muntje en je ziet een gat, spring er in en gebruik je jetpack.
Nu kom je in een soort flipperbaan met rode muntjes.

Geheimen:
Extra Shine Sprites
MarioCube
9 jaar
In het huisje waar je naar ricco harbor kunt kun je 10 blauwe muntjes ruilen voor een Shine Sprite.
In een huis bij de shine gate waar alle toads zitten nadat je de eindbaas hebt verslagen moet je binnen de tijd de dozen breken voor een Shine Sprite er zijn 3 levels.

Geheimen:
Bim Bam schoon?
MarioCube
9 jaar
Vergeet niet om de klokken schoon te maken in Delfino Plaza. Als je dat doet, zal er een Shine verschijnen. Je kunt de Hover Nozzel gebruiken om op de torens te springen, maar met veel moeite kan je er ook zonder op. Nadat ze schoon zijn, zullen ze regelmatig even een `liedje` spelen.

Geheimen:
Geheim gang bij de fruitmarkt
MarioCube
9 jaar
Op het strand voor de fruitmarkt (in Delfino Plaza) zie je af en toe een rondje verschijnen. Ga op die plaats staan, wacht tot je het rondje ziet en spring omhoog + L. Dan zal je door het rondje zakken en zul je zien dat het zo`n plaatje met een shine erop is, maar dan onzichtbaar. Je zal dan naar een plek gaan met een aantal muntjes en een levenspaddenstoel.

Geheimen:
Geen valschade
MarioCube
9 jaar
Om geen schade te krijgen door te vallen druk je gewoon op L voordat je de grond raakt.

Geheimen:
Shine op de vuurtoren!
MarioCube
9 jaar
Waneer je de Rocket Nozzel (FLUDD) heb, ga dan naar de vuurtoren waar je de Gelato Beach in kan gaan. Gebruik je Rocket Nozzel om op het dak te komen. Op het dak vind je een soort steen. Om die te kunnen breken moet je erop gaan staan en dan weer de Rocket Nozzel gebruiken. Door de kracht die de Rocket Nozzel op de steen beoefend zal die breken. Uit de steen zal een Shine Sprites komen. Gebruik nogmaals de Rocket Nozzel om de Shine te pakken.

Geheimen:
Psssst, weg afsnijden?
MarioCube
9 jaar
Misschien heb je die ronde platen (of wat het ook is) met een Shine erop al gezien.
Als je daarop springt en daarna op L drukt, dan kom je ondergronds terecht! Zo kun je wegen afsnijden zonder al die hindernissen te doen. Zo bespaar je tijd en misschien ook wel levens.

Geheimen:
Het zand water geven
MarioCube
9 jaar
Als je in Delfino Plaza bent, loop dan richting de vuurtoren waar je ook naar Gelato Beach kunt. Blijf op het strand vlak voordat je bij de vuurtoren bent. Spray hier en daar een beetje water totdat je ergens een plaatje van een Shine Sprite in het zand tegenkomt. Spuit dit hele plaatje schoon met FLUDD en er verschijnt een echte Shine Sprite.
Doe het zelfde op het strand van Gelato Beach, ook overal een beetje water spuiten. Op het strand liggen een paar blauwe muntjes verspreid die je kunt krijgen door de vorm van een Shine Sprite tevoorschijn te sprayen.

Geheimen:
Muntjes in mandjes
MarioCube
9 jaar
Op het strand van Pinna Park liggen een aantal blauwe munten met een mand er overheen. De enige manier om bij deze muntjes te komen, is door de manden op de blazen. Hiervoor moet je naar level 2 van Pinna Park, waar een gemene mol het kanon gebruikt. Wanneer de mol een Bullet Bill afvuurt, moet je zorgen dat de Bullet Bill je ziet. Als deze Mario zien, gaan ze er namelijk achteraan. Zorg dat de Bullet Bill je blijft volgen tot aan de mand. Loop om de mand heen zodat de Bullet Bill de mand raakt en ontploft. Nu is de mand ook opgeblazen en kun je bij de blauwe munt.

Geheimen:
Nieuw Eindscherm na Credits
MarioCube
9 jaar
Verzamel alle 120 Shine Sprites!

Geheimen:
Onder water
MarioCube
9 jaar
Met de B knop kun je in het water onder water als je wilt zwemmen onderwater moet je de heeletijd op B drukken alsmaar BBBBBBBBBBBBBB!

Geheimen:
Afsnijden voor vliegveld
MarioCube
9 jaar
Om normaal naar het vliegveld te kunnen moet je Bowser verslaan.
Maar wil je Bowser niet verslaan, of lukt het niet, en je wilt wel naar het vliegveld? Dat kan! Ga het Bowser level in, ga er gelijk weer uit en de boot naar het vliegveld ligt voor je klaar!

Geheimen:
Geheim level
MarioCube
9 jaar
Pak zo’,n kist met turbo en ga naar het politie bureau en ren met de turbo naar de deur. De deur zal breken en je bent in het geheim level.. Spelen maar!

Geheimen:
Zie je die Shadow Mario tekens op de muur?
MarioCube
9 jaar
Spuit erop met F.L.U.D.D tot hij helemaal weg is vervolgens komt er een blauwe munt uit een muur op een andere plek, dan moet je daar zo snel mogelijk heen, anders verdwijnt deze munt.
Soms zijn het rode kruizen, daarmee kun je dit ook doen!

Geheimen:
Op Elastiek: draai, en draai, en draai...
MarioCube
9 jaar
Dit is heel leuk als je ergens naar toe moet springen. Ga op zo’n grijze elastiek staan, maar dan ga je hangen. Schiet vervolgens water met F.L.U.D.D. (Elke Nozzle kan behalve de turbo.) Druk deze in, en blijf door gaan tot je een keer over de kop gaat. Je blijft draaien! Druk vervolgens op A-knop om weg te springen in de richting die je draait.

Geheimen:
oneindig veel muntjes!!!
MarioCube
9 jaar
Eerst moet je 10 muntjes in delfino plaza vinden, daarna moet je naar de boot gaan waarmee je naar het vliegveld gaat. Als je daar heen gaat pak je zoveel mogelijk muntjes en dan ga je weer terug naar delfino plaza. Daar neem je weer de boot en dat moet je blijven herhalen. Zo kan je als het niet gaat vervelen 1000 muntjes hebben.

Geheimen:
Mario is vies!
MarioCube
9 jaar
Als mario vies is wil hem misschien schoonmaken? Dat Kan!
Spring in de lucht en draai snel een rondje met de control stick, dan zal mario heel hard gaan draaien en vliegt het vuil van zijn lichaam!

Geheimen:
Snel naar Bowser
MarioCube
9 jaar
Je moet in alle landen 7 sterren halen dan kan je naar Corona Mountian! In het 7de level van elk land is een shadow mario missie. Dus haal die missie’s en de stad zou onderwater staan als je alle shadow mario missie’s heb gehaald. Dan is de poort naar Corona Mountian open en begint het eindlevel...

Geheimen:
Dune Bud Megasprong
MarioCube
9 jaar
In Gelato Beach zit een fout in het spel: er zijn daar Dune Buds, van die kleine plantjes die een heuveltje maken als je er water opspuit. Pak nu je Hoover Nozzle en ga boven het plantje spuiten. Vlak voordat de Dune Bud heuvel omhoogkomt, moet je in de lucht op L drukken zodat je opde grond ploft. Als je het precies op het moment doet dat de heuvel omhoog schiet, vlieg je heel erg hoog de lucht in.

Geheimen:
Het vliegveld !
MarioCube
9 jaar
In Delfino plaza kan je nadat je Bowser hebt verslagen met een boot naar het vliegveld. Daar zijn een hoop muntjes en je kun er een Shine Sprite verdienen!

Geheimen:
Leuk pakje + zonnebril.
MarioCube
9 jaar
Als je het zat bent met alleen de zonnebril en je wilt nog iets anders dan moet je dit doen: je moet de eindbaas hebben gedaan, ga naar de man in Delfino Plaza onder de parasol, praat ermee en dan heb je een leuke blouse en een zonnebril!

Geheimen:
Aantallen blauwe muntjes in alle levels
MarioCube
9 jaar
In werelden zijn maar een bepaald aantal blauwe muntjes, hier zijn de aantallen per wereld:
Delfino plaza
20
Bianco hills30
Ricco Harbor30
Pinna park30
Gelato beach30
Sirena beach30
Pianta village30
Noki bay30
Corona Mountain10
In totaal zijn dit 240 blauwe muntjes, dit zijn dus 24 shine sprites.

Geheimen:
Speel als Luigi!!!
MarioCube
9 jaar
Het is mogelijk om als Luigi te spelen! Je hoeft alleen op het hoogste punt van de plaza te komen, Daar vind je Luigi die je daarna kunt bereiken bij de powerups. Luigi springt hoger en rent harder, en is natuurlijk leuk... Weer eens iets anders dan Mario!

Geheimen:
Super hoog vallen in gelato beach
MarioCube
9 jaar
Om dit te doen moet je naar de dune bud (de plantjes) die het dichtste bij het huisje is, bij alle palmbomen. Dan spuit je water op het plantje je knalt omhoog! Dan moet je de hover nozzel pakken en springen en weer water op het plantje spuiten als je denkt dat hij vol is moet je een stampsprong maken. Als je het goed doet lijkt het net of mario uit de ruimte komt en wel een kilometer naar beneden valt!

Geheimen:
Wat te doen op het vliegveld?
MarioCube
9 jaar
Kan je al naar het vliegveld, maar weet je niet wat je daar moet doen? Hier zijn de sterren en blauwe muntjes.
Ster 1: druk op de rode knop en verzamel alle rode muntjes binnen de tijd.
Ster 2: Verzamel 100 muntjes.
Blauw muntje: er is maar 1 blauw muntje op het vliegveld, hiervoor moet je het ijsblok in het gebouwtje laten smelten.

Geheimen:
hoe krijg je de nozzles?
MarioCube
9 jaar
Om de turbo nozzle en de rocket nozzle in je stad te krijgen moet je dit doen:
Turbo nozzle: verzamel 25 shine sprites en versla shadow mario.
Rocket nozzle: verzamel 30 shine sprites en versla shadow mario.
Dit is zeker de moeite waard want hiermee kun je minstens 5 shine sprites krijgen, zo niet meer.

Geheimen:
Ondergrondse plaats des DOOMS!
MarioCube
9 jaar
pak de turbo nozzle en ga naar het politiebureau. ga vanuit die richting schuin tegen de muur aan lopen met de turbo nozzle. als je dit goed doet val je door de muur, je kan door blijven lopen tot je een ondergrondse gang ziet maar als je stilstaat ga je dood.

Geheimen:
Geheime ster in gelato beach.
MarioCube
9 jaar
Ga naar gelato beach, episode 8. ga naar het hoogste veldje met cataquaks (die eenden), daar zul je een dune bud (plantje) vinden. als je op dat plantje water spuit komt er een inham, spuit op de muur van die inham en er zal een teken van een shine sprite verschijnen. Als je daar genoeg water op spuit krijg je een shine sprite!

Geheimen:
Veel geheime shine sprites
MarioCube
9 jaar
In elk level zonder f.l.u.d.d is een geheime shine sprite te halen. Zorg dat je het level hebt gehaalt en kom dan terug. Doe een stampsprong op de rode knop en er zullen 8 rode muntjes verschijnen. Pak deze voor de tijd om is en je krijgt nog een shine sprite.

Geheimen:
Super Schaduw Mario
MarioCube
9 jaar
Als je niet weet waar super schaduw mario is; hier zijn wat tips:
1: spring naar benden
2: loop de trap af
3: ga je dood vervelen

Geheimen:
Geheime shine in Pianta Village
MarioCube
9 jaar
Je kent vast de grote, hoge boom die een beetje in het midden van het platform staat. In episode 8 moet je in de boom klimmen. Na wat treden zie je de doos van de Rocket Nozzel. [of je het zo schrijft]
Aan de top van de boom zie je een soort tafel. Ga erop en spuit in de richting van de zon. Je ziet dan een plaatje van een shine. Blijf spuiten tot de shine eruit komt.
Pak de shine en... KLAAR!!!

Geheimen:
Bowser Robot In pinna Park episode 1
MarioCube
9 jaar
Je moet de hele tijd raketten op hem afvuren. Hij vuurt ook raketten op jou af. Je kan die raketten vernietigen met je waterstraal, maar kijk wel de hele tijd achter je of er geen raket achter je aankomt.

Geheimen:
Shadow Mario makkelijk vinden!!!!
MarioCube
9 jaar
Als je bij een level van Shadow Mario bent, dan kun je als je hem kwijt bent naar het muziekje van hem luisteren. Dat wordt sterker als je in de buurt komt en zwakker als je weggaat!!!

Geheimen:
Hier heb je geen spaarkaart voor nodig!!!
MarioCube
9 jaar
Als je 50 muntjes heb,dan krijg je een leven. TIP:Dit is heel handig bij Delfino Airstrip!!!

Geheimen:
Gouden vogeltje op een boom.
MarioCube
9 jaar
Bij een andere tips en trucs zegt iemand dat er een vogeltje in Delfino Plaza was en dat die moeilijk te vangen was. DAT IS NIET ZO!!! Je moet gewoon naar het eilandje vlakbij de vuurtoren en klim dan in de boom. Dan zie je het vogeltje vliegen. Spuit die een paar keer nat en daar is je shine. Zo moeilijk is dat niet!!!

Geheimen:
Yoshi en de Buis
MarioCube
9 jaar
Bij een eilandje vlakbij de vuurtoren zie je een buis. Daar zit zo'n geel flubberding op die je met Yoshi weg kan halen. Pak Yoshi,spring van het eilandje aan de andere kant van boot naar boot en je bent er!

Geheimen:
Foutjes Bij een Buis
MarioCube
9 jaar
Fout 1: Als je in een buis springt en meteen weer naar boven springt dan kom je weer boven zonder dat de draaiende deksel omdraait. Oftewel daar ga je opeens doorheen.
Fout 2(ik weet niet of dit wel een fout is maar het is wel heel raar): Als je in een buis springt en er dan weer uitgaat dan spring je opeens we heel erg hoog!

Geheimen:
Vast bij de Vogel?
MarioCube
9 jaar
In episode 4 van Gelato Beach moet je op een soort vogel 8 rode muntje verzamelen. De eerste 7 zijn op de vogel maar de andere? Die is er niet... Na een tijdje zal de vogel draaien zodat je er niet meer op kan staan. Dan is er een wolk vlakbij. Ga op de wolk staan en wacht heel even voordat de vogel op zijn kant gaat. Dan spring je op een smal richeltje en wacht tot hij weer recht gaat staan. Als hij recht gaat staan, spring je met Fludd er weer op. Wacht nog een tijdje en dan komt het eind van de toren. Ga met behulp van Fludd erop en daar is je laatste muntje!

Geheimen:
Een sterkere stormram dan Mario? nee!
MarioCube
9 jaar
Als je het turbo mondstuk hebt,dan kun je bij die hekjes als bij de bel aan de kant ricco harbor mooi inslaan. Meestal zitten er shines of levels achter!

Geheimen:
Sterke Man
MarioCube
9 jaar
In Delfino plaza staat er op een dak vlakbij de klok aan de kant van ricco harbor een man. Geef hem een (gouden) muntje en hij zal je in een kerktorentje lanceren. In het kerktorentje vind je een Shine Sprite!

Geheimen:
Gouden Vogeltje
MarioCube
9 jaar
In Noki bay is een gouden vogeltje: als je achter elkaar op hem spuit krijg je een Shine Sprite. Hij zit bij de allerhoogste palmboom links van je startpositie. Er is er ook een op Delfino Plaza, alleen hij is lastig te vinden.

Easter Eggs en Glitches:
Ondergronds Glitch
MarioCube
9 jaar
In Bianco Hills zit een fout in het spel: er is daar een ronddraaiend schoepenrad, waar je overheen moet springen als je erlangs wilt. Voor dit trucje moet je aan de kant staan waar het schoepenrad van onder naar boven draait. Doe een buikschuif met B en zorg ervoor dat je precies onder een van de schoepen komt en dat je dus naar beneden wordt geduwd. Als je het goed hebt gedaan, sta je nu tot je knieen in de grond! Als je nu doorloopt val je uiteindelijk tot je vrij diep onder de grond zit. Het ziet er vrij vreemd uit en als je niet blijft springen ga je dood. Met een Rocket Nozzle kan je jezelf weer naar boven schieten.

Geheimen:
Gebruik rocket nozzle zonder te verplaatsen
MarioCube
9 jaar
Om de met de rocket nozzle een straal naar achter te schieten zonder naar voren te lopen druk je eerst op y, dan wissel je naar de standaard nozzle. Vervolgens begin je water te spuiten door R helemaal in te drukken. Wissel nu met X naar de rocket nozzle zonder R los te laten. Als je nu op Y drukt zie je dat mario een straal naar achter spuit die je kan richten met de de stick waar je ook mee loopt. Als je nu de R knop een klein beetje los laat maar niet helemaal zal de rocket nozzle op volle kracht gaan spuiten. Hierdoor kan je de rocket nozzle starten zonder te lopen.

Geheimen:
Hulp nodig?
MarioCube
9 jaar
Als je in de levels een vies of half verdronken persoontje ziet, maak hem dan altijd schoon. Wel zo aardig en misschien krijg je er wel een beloning voor!

Geheimen:
Veel muntjes in Delfino Plaza
MarioCube
9 jaar
Ga naar Delfino Airstrip en verzamel daar zo veel mogelijk muntjes.
Doe dan Exit Area en je bent terug in Delfino Plaza met alle muntjes die je in Delfino Airstrip verzameld hebt. Blijf dit doen tot je het gewenste aantal muntjes hebt.

Geheimen:
Onder water lopen Glitz in Delfino Plaza
MarioCube
9 jaar
In Delfino Plaza, ga naar de drie poelen waar je naar het laatste level kunt gaan en ga naar het laagste poeltje. Zwem naar het hekje en druk daar heel de tijd op B. Als je het goed doet loop je onder water zonder leven te verliezen!
PS: Het kan ook dat Mario door de grond valt.

Geheimen:
Vogels zijn muntjes!
MarioCube
9 jaar
Ga op yosi ziten en probeer vogels op te eten of nat te spuiten. Hier een overzichtje van hoeveel de vogels waard zijn:

Een groene vogel1 gele munt.
Een blauwe vogel1 blauwe munt.
Een gele vogel1 sunshine.

Geheimen:
Ricco Harbor; episode 1
MarioCube
9 jaar
Om episode 1 te kunnen winnen van Ricco Harbor, zie je aan het einde een paar gekleurde dozen opgestapeld met een soort touw eruit bungelen, dit is een tentakel!! Als de tentakel voor je neus is moet je er aan trekken, dit doe je met de B knop. Als het goed is ontploft de boel en zie je een octopus. Om hem te verslaan moet je een kurk uit zijn mond trekken, ook dat doe je met de B knop. Als dat gedaan is moet je ook weer 1 voor 1 zijn tentakels eruit zien te trekken. En dan krijg je de Shine te pakken.

Geheimen:
Bij vloet door een huis.
MarioCube
9 jaar
Als het vloet is moet je naar het huis met de tunnel die naar shirena beach gaat. Ga naar de kant waar een bruine meneer staat pak je hoover nozel. Ga naar de rand van het ronden huis voor de meneer en zweef door het huis.
Het lukt waarschijnlijk wel maar niet in een keer. Als je in het ronden huisje bent kan je diep onder water gaan. Onder grond en in huizen zelfs onder het water daar onder. Ga naar het politie buro onderwater daar heb je een poort. Ga er onder door en dan kom je in dat bonus land waar je een shine kan halen die je waarschijnlijk al hebt. (Waar je die turbo F.L.U.D. voor nodig had en de poort moest kapot tekkelen.)

Geheimen:
100 coins is een shunshine
MarioCube
9 jaar
je kan in sommige levels honderd muntjes verzamelen als je er honderd hebt krijg je ook een shunshine

Geheimen:
de gevangen rocket nozzle
MarioCube
9 jaar
In delfino plaza zit een rocket nozzle ( die rode doos voor fludd de waterpomp ) gevangen! je kan er dan ook echt niet bij, maar het is wel leuk om te zien: ga naar de gevangenis. die hoge toren aan de kant van het strand, en ga op het eerste dak staan. je kan door het gebouw omhoog kijken als je de Y indrukt. je ziet de onderkant niet goed, ( die is onzichtbaar ) maar de rest van de doos wel.

Geheimen:
Dubbel springen
MarioCube
9 jaar
Druk 2 keer op x en je springt heel hoog!

Geheimen:
een zonnebril krijgen
MarioCube
9 jaar
Haal 30 sterren en ga dan naar het strand ga naar de man onder de parasol en praat met hem. Dan zul een zonnebril krijgen!

Geheimen:
Zonnebril afdoen
MarioCube
9 jaar
Als je een zonnebril op hebt dan kun je hem op 2 manieren afdoen: je kunt het spel resetten, of je kan naar een andere wereld gaan!

Geheimen:
Kop in het zand
MarioCube
9 jaar
Ga in delfino plaza met de racket nozzel op de vuurtoren staan.
daarna boost je je omhoog met de racket en moet je landen in het zand. Hierdoor zal zijn lichaam in het zand zitten.
Doe hetzelfde maar druk op het hoogste punt op B en je zit met de kop in het zand.
Druk op A om eruit te kruipen.

Easter Eggs en Glitches:
Pianta Village Glitch
MarioCube
9 jaar
Dit is waarschijnlijk een fout in het spel, en is een beetje moeilijk uit te leggen.
Je moet in de nacht naar Pianta Village gaan en ga dan naar het eilandje in het waterloopje met de boom. Aan de rand van het eilandje zie je allemaal stenen. Eentje loopt schuin het water in. Loop over dat stukje en je zult over de bodem van het waterloopje lopen. Als of er geen water is. Als je dan springt, Dan kom je om zo te zeggen in het water terecht en zwem je weer gewoon. Is het nog niet helemaal duidelijk? Hier is een YouTube filmpje.

Geheimen:
Snel zwemmen.
MarioCube
9 jaar
Als je snel wilt zwemmen moet je de turbo nuzzle hebben en aanzetten in het water(werkt ook onderwater).

Geheimen:
Blauwe munt op Delfino Plaza
MarioCube
9 jaar
Als je op Delfino Plaza de The Turbo Nozzle (uit de grijze doos) pakt, moet je naar het strand toe. Als je over het water kijkt zie je eilandjes met pijpen er op staan. In een ervan zit een deur. Als je daar doorheen gaat met hulp van The Turbo Nozzle, pak je een blauwe munt.

Geheimen:
Geheime Shine Sprite #3
MarioCube
9 jaar
Neem de rocket Nozzle en ga naar het kleine eiland waar je met de boot komt. (Met die vrouw die fruit van je wilt.) Draai jezelf van Delfino Plaza af. Kijk naar rechtsvoor. Als je ergens bomen ziet hangen in de wand (Hùh, bomen in de wand? Het was niet mijn idee hoor!) zwem er dan naartoe. Schiet omhoog met de raket en ergens zit een buis. Verzamel de acht rode munten en je hebt een Shine!

Geheimen:
Geheime Shine Sprite #2
MarioCube
9 jaar
Voor de volgende Shine heb je Yoshi nodig. Pak de boot (bij de Shine Gate in de buurt) en ga naar een eiland. Neem de andere boot en ga naar een paal. Neem de banaan anders is Yoshi weg. Neem de laatste boot. Spuit op het gele spul op de buis en spring erin. Je moet hier rode munten verzamelen. Als het niet lukt met het blad spring je op de rand en ga met de Hover Nozzle over het water en pak de munt. Als je fout gaat en je komt op het eind aan, SPRING DAN NIET IN DE BUIS!! Doe je het wel, dan kom je terug in Delfino Plaza en kun je weer opnieuw met de boot. Als het fout gaat spring je van de baan af. (Je bent dan wel een leven kwijt, maar dat is beter dan dat je weer helemaal terug moet!)

Geheimen:
Geheime Shine Sprite #1
MarioCube
9 jaar
Bij de vuurtoren waar je naar Gelato Beach kan gaan kun je verder naar achter. Je komt bij ronde uitsteeksels in het water. Op de hoogste en achterste zit een buis. Spring erin. Onderaan de glijbaan waar je dan komt vind je een Sunshine.

Geheimen:
Mario draait
MarioCube
9 jaar
Als je in de lucht springt en dan rondjes draait ga je tollen. Je blijft ook wel zweven.
Probeer dit ook op de grond maar dan moet je je jetpack gebruiken.

Geheimen:
Win Nozzles in Delfino Plaza
MarioCube
9 jaar
Speel als eerste yoshi vrij en win dan:
25 shine sprites voor Turbo Nozzle
30 shine sprites voor Rocket Nozzle
Als je een van de bovenstaande doelen hebt gehaalt zal shadow mario verschijnen, versla hem en je wint de nozzle.

Geheimen:
Sneller gaan
MarioCube
9 jaar
Om sneller te gaan moet je eerst water voor je spuiten, en dan met b glijden, dan ga je heel snel!

Easter Eggs en Glitches:
Onderwater lopen
SuperOldGamer
30
In Delfino Plaza is er achter de Shine gate een vijvertje (niet bij de entree van Carona Mountain).

Ga met Fludd duiken (rocket (aanbevolen) / turbo/ hover nozzle) in dat vijvertje en duik tegen het houten hek, dat het water naar buiten laat stromen. Eerst zal Mario een aantal keren onderwater vallen in het vijvertje.

Na een aantal keren goed proberen kan Mario door het hek heen vallen en zich bezeren onder water. Je kan dan rustig onderwater lopen. (Let wel op: Zodra Mario uit het water springt of uit het water het strand op loopt, werkt de glitch niet meer!)

Deze truc werkt ook als Delfino Plaza volledig is ondergelopen met water. Duik dan tegen een boomstam. Mario zal dan er doorheen vallen en je kan ook onderwater lopen.

Geheimen:
Zonnebril
MarioCube
9 jaar
Ga naar de man met de zonnebril op het strand van Delfino Plaza, tegenover het standbeeld op het plein. Verzamel 30 Shine Sprites en ontvang van hem een zonnebril tegen de zon!

Easter Eggs en Glitches:
Yoshi Glitch
MarioCube
9 jaar
Hé, je wilt naar het eiland helemaal daarachter in Super Mario Sunshine. Je kan niet zwemmen, want de pijp daar is beschermt met lava. Wie kan daar iets tegen doen? Yoshi! Alleen kan hij niet zwemmen, dus zul je via alle boten op en af moeten springen. Het kan makkelijk!

Wat je nodig hebt:
- Yoshi (Kleur is niet interessant)
- Turbo Nozzle

- Pak als eerste Yoshi en ga naar de Shine Gate (De grote poort met een Shine Sprite bovenin) aan de rechterkant (Bij de vrouw met de hoge mand op de paal).
- Ga met Yoshi op die mand staan, en doe een draai sprong (Cirkels draaien op je Control Stick en dan A).
- Midden in de lucht (Je moet tegen de oranje/gelige muur blijven!) druk je op X en spring je van Yoshi af. Als je het goed hebt gedaan is Yoshi niet meer te zien.
- Ga nu terug naar het beginpunt en pak de Turbo nozzle.
- Ga nu terug, maar dan in het water voor de Shine Gate.
- Hier zijn houten planken, en ergens in de hoek staat een doos. (maak deze doos NIET kapot!) Doe de turbo en zorg ervoor dat je onder de houten planken en onder de doos bent, en druk vervolgens op A. Als je het goed hebt gedaan ben je nu in de doos. (Tip: Druk op Y om te kijken of je in de doos bent.)
- Loop nu vervolgens naar de hoek toe waar 2 muren zijn (Naar de Shine Gate gekeken rechts) en dan... val je!
- Je bent nu onder de stad! (Belangrijk: blijf springen anders ga je dood!) Ga op zoek naar Yoshi. Spring op hem en blijf ook nu weer springen. (Zorg ervoor dat je niet de combo sprong van 3 gaat doen, meestal kom je dan te vroeg te voorschijn)
- Loop nu richting het eiland of richting het water. Ga nu WEL de combo sprong van 3 doen! Als je het goed doet, komt je op de bodem uit en kun je met Yoshi onder water lopen! (Eenmaal eruit is het effect van de glitch weg, dus pas op!)
- Loop nu naar het eiland toe (Springen hoeft niet meer) en spuit op de pijp.
- Veel succes met de glitch en de Red Coin Challenge (Die behoorlijk pittig is)

PS: In de Red Coin Challenge kun je terug lopen, door over de oranje richel te lopen. Dan krijg je een herkansing!

Easter Eggs en Glitches:
Super Mario Sunshine glitches
Tornado
1219
In het filmpje hieronder zie je enkele glitches in Super Mario Sunshine.

 

Cheats en Codes:
Hawaii Shirt
MarioCube
9 jaar
Ontmoet opnieuw de man met de zonnebril (lees cheat; Zonnebril) als je de game uitgespeelt hebt. Hij zal je nu een Hawaii Shirt schenken.

Geheimen:
Verlies je pet niet
MarioCube
9 jaar
Als je voor de Pinna Park staat zie je vliegende beestjes rechts. Als je er 1 aanraak krijg je schade en is je pet weg.
Haal de pet snel terug want je verliest elke keer een hp.(de 8) tot je dood bent. Dus raak ze niet aan!

Persoonlijke tip:
Blooper Race
Groene Yoshi
19 jaar
Gebruik altijd groene Bloopers. Alhoewel alle Bloopers dezelfde topsnelheid hebben, hebben groene Bloopers de beste snelheid wanneer ze op een oppervlak uit het water belanden. Dit is handig als je een pas wil afsnijden of gemist hebt. Bovendien hebben de groene Bloopers de beste bestuurbaarheid en kunnen ze het scherpst draaien.

Geheimen:
Geheim Yoshi Fruit
MarioCube
9 jaar
Laat Yoshi een stuk fruit opeten, maar spring snel van zijn rug net voor hij het opeet. Als het goed is zal Yoshi nu stil blijven staan met het stuk fruit zwevend voor zijn hoofd. Spring terug op de rug van Yoshi en ga verder met je avontuur.

Als Yoshi bijna geen sap meer over heeft, kun je op B drukken en zal Yoshi alsnog het stuk fruit opeten wat eerder voor hem zweefde. Het stuk fruit zal plotseling weer voor je verschijnen. Op deze manier kun je Yoshi verder een level in loodsen en moeilijk berijkbare plekken beter bereiken, zonder dat er een stuk fruit in de buurt hoeft te zijn. Je kan op deze manier 2x zolang overleven in een omgeving zonder fruit.

Easter Eggs en Glitches:
Glitch
MarioCube
9 jaar
Als je dicht bij een deurtje/huisje staat druk je op Y en soms kijk je dan dwars door het deurtje/huisje heen.
Minder tips en geheimen.
Voeg jouw tips en trucs toe en verdien 30 tot 75 muntjes.
Thuiswinkel Waarborg