terug naar home
contact vragen over ons
 
 
 
 
uitgebreid zoeken
naar mariocube home naar gamecube winkel naar gamecube aanbiedingen naar gamecube spelinfo naar gamecube top 10 naar mariocube gastenboek naar gamecube links
spellenlijst reviews

MarioCube: GameCube Spellen Site - Bedankt voor je bestelling

GameCube Review

Hier vind je onze eigen review van Turok: Evolution. We hebben het spel Turok Evolution eens goed getest en hieronder vind je ons oordeel.

Spelletjes Zoeken

Review Turok: Evolution

Spelers: 1-4
Publisher: Acclaim
Developer: Acclaim Studios
Leeftijd: 16+

Ik heb een liefde voor Turok. Toen ik nog een jongetje van 10 jaar oud was speelde ik Turok 1 en 2 op de PC letterlijk helemaal kapot. Aangezien ik geen N64 had, kon ik de 2 Turok delen die daarna kwamen niet spelen. Daarna kreeg ik een Gamecube, ik twijfelde geen moment en kocht meteen Turok: Evolution, ik was erg benieuwd!

Indiaantje Spelen
Even voor de niet-kenners. Turok is een uitverkoren indiaan die de wereld moet redden van de ondergang, zo gaat een beetje elk verhaal. Meestal zit er nog een gaar achtergrondverhaaltje bij, maar aangezien die niet noemenswaardig is zal ik daar geen verdere aandacht aan schenken. Het gaat om de sfeer in het spel. Het jungle-gevoel. Dit Jungle-Gevoel is meestal in de eerste helft aanwezig en gaat daarna erg sfeervol naar een Science-Fiction setting. Ook in dit deel is dat gelukkig nog het geval. Dat zit in ieder geval goed.

Dinosaurusje Pesten
Ok, Jungle en Science Fiction.. Anything else? Ja! In de Jungle zitten namelijk Dino's die jou het leven zuur maken of die juist het fantastische decor in het level vullen. Denk hierbij aan gigantische Brachiosaurussen (die met die lange nekken) die dan water zitten te drinken. Wat wel gelijk jammer eraan is, is dat je kan schieten wat je wil tegen die 'neutrale' dino's, ze merken er niets van.. Dus is het eigenlijk het mooist om die 'neutrale' beesten maar lekker met rust te laten. Je hebt natuurlijk ook 'vijandelijke' dino's. Deze bestaan uiteraard uit T-rexen, raptors en dergelijke. Deze Dinosaurussen reageren natuurlijk wel op wat je doet. Het is echt fantastisch om te zien dat je eindelijk die T-Rex hebt neergehaald en dat die met een grote klap op de grond pleurt. Ook al komen die vijandelijke dino's niet al te vaak voor, ze vormen alsnog een heel tof Gameplay element.

Review Turok: Evolution
Dino Links: Is dat nou zo'n shotgun waar je dood van gaat!?
Dino Rechts: Nou, ik weet nie, eerst kijken wat ie bij jou doet!

Vijandje Schieten
Zoals de meeste wel weten is Turok een First-Person Shooter. Natuurlijk heb je behalve Dino's ook vijanden met geweren enz. Dit zijn reptielachtige wezens die jou dus de hele tijd het leven zuur willen maken. Het toffe is, is dat je arsenaal ook echt beter word naarmate je vordert. In het begin heb je nog een simpele Pijl en Boog en een pistool. Terwijl deze een paar levels later zijn verandert in een Pistool met Zoom-Scope en een Tek-Bow, een boog met Zoom Functie. De boog is een belangrijk aspect van het spel. De Tek-Bow heeft de beste Zoom-Functie en bovendien kan je 3 verschillende pijlen ermee afschieten namelijk: gewone, explosieve en gifpijlen, de gevolgen spreken voorzich. Je hebt natuurlijk ook nog andere standaard wapens zoals de Granaten, Shotgun enz. Het leukste is om het effect ervan te zien. Als je een shotgun shot loslaat op het hoofd van een vijand, dan blijft er niet veel meer van over. Wat ook leuk is gedaan, is dat sommige vijanden zich overgeven als je een shot op ze gelost hebt. Ze gaan dan op hun knieŽn zitten met hun handen achterop hun hoofd. Het is aan jou de keuze, laat je ze weglopen of schiet je ze alsnog voor hun kop. Dit machtsgevoel is gewoon leuk gedaan en daarom doe ik ook meestal erg evil en schiet ze dan alsnog neer.

Review Turok: Evolution
Had ik nou maar leren gooien bij Honkbal!

Vogeltje Vliegen
Wat nieuw is in dit deel van Turok is dat je nu ook op een Vogelsaurus kan vliegen (hoe heten die dingen?). Dit beest is bewapend met machinegeweren en homing missles. Je moet ala Rogue Squadron erge standaard missies uitvoeren, vernietig dit, ga daarnaartoe enz enz. Wat ook zonde is van dit gedeelte is dat de Graphics slap zijn. Als je bijvoorbeeld tegen een berg aanvliegt, ontploft de vogel zomaar. Ook kloppen dingen gewoon niet, deze levels zitten dus eigenlijk gewoon vol met bugs. Meestal speel ik zo snel mogelijk door deze gedeeltes heen zodat ik weer lekker te voet kan gaan.

Vriendjes Afknallen
Uiteraard is er ook een Split-Screen Multiplayer aanwezig die kan worden gespeeld tot 4 spelers. Je hebt natuurlijk de standaard modes: Deathmatch enz. Maar daar wou ik het niet over hebben. Wat uniek is in deze Multiplayer is dat je ook als een Dino de Arena kan betreden. Daar zitten voor- en nadelen aan. Als Raptor (dinosaurus dus) kan je geen wapens dragen, maar je bent wel supersnel en de aanval die je hebt is extreem dodelijk. Als je een ander karakter ziet kan je natuurlijk wel gewoon wapens dragen. Helaas is het zo dat de animaties van de Raptor (die je dus kan kiezen) erg slap en nep zijn. Ook de staart van de Raptor ziet er uit alsof die een lading viagrapillen naar binnen hebt gekregen, erg zonde, maar wel uniek.

Conclusie
Turok: Evolution is een leuk Turok deel geworden, echter slappe graphics en vreemde bugs geven wel de indruk alsof het spel nog niet helemaal af is. De Multiplayer is leuk, maar heeft ook last van de bovenstaande minpunten.

Gameplay: 8,0
Grapics: 6,0
Replay: 6,5
Sound & Music: 6,9
Totaal (geen gemiddelde): 7,6

Conclussie Turok: Evolution Jim Vorwald
Copyright © MarioCube

Meer info cheats en meningen over Turok: Evolution

Ga naar bovenGa naar boven


Ingeschreven bij de Kamer van Koophandel Amsterdam onder nummer 34.219.435.
Prijzen zijn inclusief BTW onder fiscaalnummer NL1673.29.443.B01.