terug naar home
contact vragen over ons
 
 
 
 
uitgebreid zoeken
naar mariocube home naar gamecube winkel naar gamecube aanbiedingen naar gamecube spelinfo naar gamecube top 10 naar mariocube gastenboek naar gamecube links
spellenlijst reviews

MarioCube: GameCube Spellen Site - Bedankt voor je bestelling

GameCube Review

Hier vind je onze eigen review van Soul Calibur II. We hebben het spel Soul Calibur II eens goed getest en hieronder vind je ons oordeel.

Spelletjes Zoeken

Review Soul Calibur II

Spelers: 1-2
Publisher: Nintendo, Namco
Developer: Namco
Leeftijd: 16+

-Ken jij de Dreamcast?
-De watte?
-Je weet wel, die ene console van Sega.
-Ohw! Dat gare ding! Daar kwamen amper goede games voor uit!
-Nou... Soul Calibur was toch een hele goeie...
-mm... het 2e deel ken ik wel…
-En daar wou ik het nou net over hebben!

Welke versie?
Soul Calibur II is dus het vervolg van één van de weinige Dreamcast-toppers Soul Calibur. In deze fightinggame ging het om het in elkaar hakken van je tegenstander. Na de ondergang van de Dreamcast was het de vraag of er ooit nog een vervolg zou komen.. en ja hoor die is er! Op alle 3 de consoles (PS2,Xbox) en dus ook voor de Gamecube! Wat er verschilt tussen de 3 versies (naast graphics enz) is dat ze alle 3 een apart bonus karakter hebben in hun versie. Xbox heeft Spawn (hoe ze daar nou bij komen?), de PS2 versie heeft Heihachi (Tekken) en de Gamecube versie heeft verruit het leukste bonus karakter van allen.. Link!

Review Soul Calibur II
Voldo: Ooohw Enig dat pakkie!
Mitsurugi: Hoe werkt dat ding nou eigenlijk?

Slappe karakters
Link kennen we allemaal natuurlijk van The Legend of Zelda! Link heeft allerlei moves die hij in zijn Zelda games ook heeft. Spin Attack, de steek aanval uit Super Smash Bros, de Boomerang enz enz. Erg leuk voor degene die bekend zijn met Zelda. Maar er zijn natuurlijk nog meer karakters en daar wou ik het dus even over hebben. De cast van karakters valt op.. zoals jullie misschien weten is Soul Calibur II van de makers van de beroemde Tekken serie. Dat zie je ook wel terug in de game. Max lijkt bijvoorbeeld heel erg op Law uit Tekken, precies dezelfde fighter stance en ook kan Max die beroemde salto's maken. Ik als Tekken kenner vind dat een beetje afgezaagd. Ook hebben ze Yoshimitsu uit Tekken er ditmaal ingestopt, hij mag dan wel passend zijn voor dit spel, maar toch is het allemaal slappe aftrekkerij. Voor de rest zit de cast leuk in elkaar. Je hebt karakters varierend van gemuteerde Bad-Guys met een gigantische hakbijl tot een klein lief meisje met kleine polszwaardjes. Ieder karakter heeft zijn/haar zwakke en sterke punten. Het allerleukste is om daar zelf achter te komen. Nog een nadeel van de cast vind ik is dat er maar liefst 3 kloon-karakters aanwezig zijn. Met kloon-karakters bedoel ik karakters die té erg op een ander karakter uit de cast lijken kwa moves (en eventueel ook kwa uiterlijk). Zo zijn Sophitia en Lizard gewoon klonen van Cassandra en is Assasin een kloon van Yungsung. Wel jammer allemaal, maar voor de rest zit de cast erg leuk en origineel in elkaar. Daarnaast is het ook nog even leuk om te melden dat Necrid is ontworpen door een Marvel strip tekenaar.

Graphics
Het spel ziet er geweldig mooi uit, de zwaardslagen worden gevolgd door prachtige lijnen die elke beweging van jouw wapen nauwkeurig volgen. De gebieden zijn ook een hoogstandje, die zien er echt prachtig uit. Er is de mogelijkheid om van de Arena gegooid te worden, dit is wel leuk maar ook frusterend. Aangezien sommige arena's superklein zijn en je binnen 1 slag al van de arena gegooid kan worden. Ook ziet het er altijd wel een beetje nep uit als je naar beneden valt, het lijkt net alsof je nog even tegengehouden word totdat je weer keihard naar beneden valt.

Review Soul Calibur II
Heb ik zo'n groot wapen, mis ik alsnog!

Weapons Master
Soul Calibur II kent vele modes, naast de standaard Survival, Training, Arcade en VS Modes heb je in dit deel ook de Weapons Master mode. Hierin volg je een 'verhaal' en moet je allerlei missies uitvoeren. Denk hierbij aan missies zoals het verslaan van een vijand terwijl jouw leven langzaam afneemt. Ze volgen elkaar leuk op, maar zijn wel superpittig. Als je een missie uitspeelt krijg je daar Gold voor. Met dat gouden goedje kan je allerlei leuke dingen doen; wapens kopen voor je karakters, nieuwe kostuums, plaatjes enz. De wapens vormen een belangrijk deel van het spel. Je kan in de Extra modes ook een apart wapen kiezen bij je karakter (je kan echter alleen de wapens kiezen die je hebt unlocked in de Weapons Master mode), deze wapens kunnen een belangrijk keerpunt in een gevecht bepalen. Wapens geven een bij-effect aan je karakter, denk dan aan dat je wapen sterker is, je verdediging verslapt enz. De meeste wapens zijn zo gebalanceerd dat ze meestal iets hebben wat heel goed is, maar daar staat dan ook iets tegenover. Erg tof gedaan en perfect gebalanceerd.

Gameplay en irritatie
De Gameplay is super snel, voordat je het weet ben je K.O. Niet erg, als je maar weet wat er gebeurt. Het is belangrijk dat je goed weet met welk karakter je speelt en hoe je karakter is. Met Button Bashen kom je niet ver, dat is één ding wat zeker is. Natuurlijk is de Gamecube versie erg tof, maar wat op een gegeven wel; gaat irriteren is de besturing. Af en toe is het gewoon lastig om terwijl je aan het vechten bent tegelijkertijd B en X in te drukken zonder dat je A knop aanraakt. Je moet dan je vingers anders leggen, wat gelijk weer resulteert in dat je dan weer terug moet schakelen en dat je in die ene miliseconde al een vette combo tegen je krijgt.

Conclusie
-Is het wat dat Soul Calibur II??
-Mooi hoor, vette Gameplay, veel modes...
-Ja probeer je me nou een spel aan te smeren?
-Nou… de besturing is af en toe irritant en er zijn kloon-karakters aanwezig.
-Maar over het algmeen..
-Vet!
-Mooi! Dan ga ik de PS2-versie kopen, want die Link is een smurf in een groen pakje!
-Sony Fanboy! Link is gewoon tof in deze game!

Gameplay: 8,3
Grapics: 8,9
Replay: 8,7
Sound & Music: 8,5
Totaal (geen gemiddelde): 8,5

Conclussie Soul Calibur II Jim Vorwald
Copyright © MarioCube

Meer info cheats en meningen over Soul Calibur II

Ga naar bovenGa naar boven


Ingeschreven bij de Kamer van Koophandel Amsterdam onder nummer 34.219.435.
Prijzen zijn inclusief BTW onder fiscaalnummer NL1673.29.443.B01.