terug naar home
contact vragen over ons
 
 
 
 
uitgebreid zoeken
naar mariocube home naar gamecube winkel naar gamecube aanbiedingen naar gamecube spelinfo naar gamecube top 10 naar mariocube gastenboek naar gamecube links
spellenlijst reviews

MarioCube: GameCube Spellen Site - Bedankt voor je bestelling

GameCube Review

Hier vind je onze eigen review van Resident Evil Remake. We hebben het spel Resident Evil Remake eens goed getest en hieronder vind je ons oordeel.

Spelletjes Zoeken

Review Resident Evil Remake

Spelers: 1
Publisher: Nintendo, Capcom
Developer: Capcom
Leeftijd: 15+

In 1996 werd Survival Horror in zijn puurste vorm leven ingeblazen met Resident Evil op de Playstation (1), 6 jaar later besluit Capcom een Remake te creŽren van dit spel exclusief voor de Nintendo Gamecube... Enter The Survival Horror.

Nieuwe zombies
Sommige mensen zullen wel gelijk negatief reageren en gelijk uitroepen dat dit gewoon een ordinaire port is van het origineel. Die mensen hebben het dus fout! Het gaat dus weldegelijk om een remake in plaats van een port. Voor ports moeten de mensen het zoeken bij Resident Evil 2, 3 en Code Veronica X. Resident Evil vindt plaats in een gigantisch landhuis, waarin je als Jill Valentine of Chris Redfield het huis moet doorlopen om uit te vinden wat er nou precies in Racoon City aan de hand is. In dat gigantische huis heb je veel zombiegespuis en geloof me... die wil je niet tegenkomen!

Overleef de horror
Resident Evil is een echte survival horror game, dus als je munitie leeg is ben je eigenlijk al een beetje naar de klote aangezien je toch wel weer een zombie of ander beest tegenkomt wat je dood komt maken, dan heb je natuurlijk nog je mes maar daarmee geef ik je niet veel overlevingskansen (zeker niet als al een beetje ver in het spel bent). In dit huis gaat het niet zozeer om de actie. Het zit er wel in, maar daar is de game niet op gebouwd. De game is gebouwd op Horror/Adventure elementen. Je moet dus ook veel puzzels oplossen, nou klinkt dit saai, maar verwacht zeker geen Myst. De actie is sloom, maar zeker wel spannend. De besturing is wat dat betreft wel lastig, maar je moet er aan wennen dat je hier niet met een 3rd Person shooter of wat dan ook te maken hebt. Je hebt hier echt te maken met een Survival Horror game.

Review Resident Evil Remake
Nee! Ik verraad mijn vriendin niet! Ookal is dit Tempation Mansion!

80 keer beter
De sfeer in deze game is echt perfect. Ookal ben je een simpel puzzeltje aan het oplossen, je kijkt altijd goed op het scherm of er niets gebeurd. De game is namelijk zo eng dat je af en toe (tenminste ik wel) gewoon niet door een gangetje durft te lopen omdat er misschien dan wel een hond het raam in komt springen of dat er ergens een zombie uit een kast kruipt. De graphics spelen hier de allergrootste rol, de graphics zien er zo fantastisch mooi uit dat je haast gaat kwijlen over hoe prachtig deze game wel niet is! De graphics zijn gewoon realistisch te noemen, ik wist eerlijk gezegd niet dat de Gamecube dit in huis had. De zombies en al het andere gespuis zien er ook echt verrot en dood uit. De graphics zijn verreweg het indrukwekkendst van het hele spel. De remake is daarop gebasseerd en dat is maar goed ook, want dat heeft deze Remake 80x beter gemaakt dan zijn origineel op de PS1.

Conclusie
Resident Evil Remake is echt pure horror je Nintendo Gamecube, de graphics zien er zo mooi uit dat je al bijna bang word als je gewoon in een gangetje staat. Door deze graphics worden de sfeer en gameplay opgepompt naar een superhoog niveau en dat is indrukwekkend, aangezien het eigenlijk maar een grafische update is!

Gameplay: 8,3
Grapics: 9,8
Replay: 6,1
Sound & Music: 9,0
Totaal (geen gemiddelde): 9,0

Conclussie Resident Evil Remake Jim Vorwald
Copyright © MarioCube

Meer info cheats en meningen over Resident Evil Remake

Ga naar bovenGa naar boven


Ingeschreven bij de Kamer van Koophandel Amsterdam onder nummer 34.219.435.
Prijzen zijn inclusief BTW onder fiscaalnummer NL1673.29.443.B01.