terug naar home
contact vragen over ons
 
 
 
 
uitgebreid zoeken
naar mariocube home naar gamecube winkel naar gamecube aanbiedingen naar gamecube spelinfo naar gamecube top 10 naar mariocube gastenboek naar gamecube links
spellenlijst reviews

MarioCube: GameCube Spellen Site - Bedankt voor je bestelling

GameCube Review

Hier vind je onze eigen review van Pikmin. We hebben het spel Pikmin 1 eens goed getest en hieronder vind je ons oordeel.

Spelletjes Zoeken

Review Pikmin

Spelers: 1
Ontwikkelaar: Nintendo
Uitgever: Nintendo
Releasedatum: 14 juni 2002
Leeftijd: 3+

Het is mooi weer en ik zit in de achtertuin van de zeldzame zonnestralen te genieten. Opeens wordt mijn aandacht getrokken door een aantal mieren die een dode vlieg naar hun nest brengen. Fascinerend kijk ik hoe de kleine mieren de veel grotere vlieg makkelijk kunnen verslepen. Indrukwekkend!

Shigeru Miyamoto, bedenker van onder ander Mario, Zelda en Donkey Kong, haalt zijn inspiratie voor het maken van videogames vaak uit zijn omgeving. Zo ook voor Pikmin, waar hij zijn ideeŽn uit zijn eigen achtertuin heeft gehaald. Vandaar dat de Pikmin ook zo verdacht veel op mieren lijken, want als ze samenwerken kunnen ze ook geweldige daden verrichten.

Onkruid
Ik ben Captain Olimar en ben, door een botsing met een meteoor, gecrasht op een vreemde planeet. Door de crash ligt mijn schip in stukken verspreid over de hele planeet en kan ik niet meer naar huis vliegen. Tot overmaat van ramp valt mijn beademingssysteem in 30 dagen uit en bezwijk ik aan de vergiftigde zuurstof. Wat moet ik nou toch doen?!
Toch geef ik niet op en probeer ik alle 30 vermiste onderdelen te vinden op deze vreemde planeet. Al snel valt mijn blik op een mysterieuze plant dat verdacht veel op onkruid lijkt. Ik trek het met wortel en al uit de grond en kom erachter dat dit geen plant is, maar een levend wezen. Hij volgt me, luistert naar al mijn commando's en heeft zelfs een eigen ruimteschip. Helaas is dat ruimteschip te klein voor mij, maar wanneer hij overblijfselen van planten en dieren er naartoe brengt, komen er nog meer van zulke wezens tevoorschijn. Ze luisteren allemaal naar me en willen me zelfs helpen om mijn verloren onderdelen terug te vinden. Mijn enige hoop op overleving ligt nu bij deze vreemde wezens die ik Pikmin noem.

Review Pikmin Review Pikmin
Die lieveheersbeestjes blijken toch niet zo lief te zijn. Niet aanvallen jongens, dit is een beschermde diersoort.

Zwevende olifant
In totaal zijn er drie verschillende soorten Pikmin, de rode Pikmin die tegen vuur bestand zijn en beter kunnen aanvallen, de blauwe Pikmin die tegen water kunnen en niet zullen verdrinken en de gele Pikmin die je hoger kunt gooien en bomrotsen kunnen dragen. Doordat de levels erg gevarieerd zijn, zul je de eigenschappen van de Pikmin goed moeten combineren. Er ligt bijvoorbeeld een onderdeel op een hoge plek, bewaakt door vijanden en omgeven door water. Met de blauwe Pikmin zul je dan naar de overkant moeten gaan om een brug te bouwen, met de rode Pikmin kun je dan het beste de vijanden verslaan en alleen de gele Pikmin kun je hoog genoeg gooien. Verder kunnen Pikmin nog muren afbreken, voorwerpen verplaatsen en onderdelen naar je ruimteschip brengen.
Soms hebben grote vijanden onderdelen van je doorgeslikt en moet je ze eerst verslaan om het onderdeel te bemachtigen. Meestal zijn dat eindbazen die je ze op een speciale manier moet verslaan, je moet bijvoorbeeld de poten aanvallen of Pikmin op de kop van de eindbaas gooien. Maar kijk altijd uit voor de aanval van een eindbaas, want soms kan je in een klap 50 Pikmin verliezen. De eindbazen lopen uiteen van agressieve spinnen tot zwevende, misvormde olifanten.

Aarde
De vreemde planeet waarop je bent beland lijkt verdacht veel op de aarde, er zijn namelijk allerlei soorten planten en dieren die ook op de aarde voorkomen. Zoals bomen, bloemen, kikkers, lieveheersbeestjes en er zijn zelfs kartonnen dozen, alleen lijkt alles veel groter dan normaal. Dat komt omdat jij en de Pikmin veel kleiner zijn, ongeveer net zo groot als mieren. En net als op de aarde, is er op deze planeet ook een verschil tussen dag en nacht. Aan het einde van de dag moet je al je Pikmin weer verzamelen en ze veilig naar hun ruimteschepen brengen, als dat niet gebeurd zullen de achtergebleven Pikmin worden opgegeten door vijanden.
De planeet ziet er goed uit, alle planten en beesten zijn kleurrijk en met veel detail weergegeven en ook het water ziet er goed uit. De Pikmin zien er daarentegen nogal simpel uit, maar toch zijn kenmerken als neuzen, oren en stengels goed te onderscheidden. Het geluid van het spel is gewoon goed, de Pikmin maken hoge geluiden en ook de beesten maken een realistisch geluid. Alleen laat de achtergrondmuziek nog wel wat te wensen over, die verandert namelijk niet zo vaak. Het verschil tussen ochtend en avond hoor je wel, maar ik mis toch een spannend muziekje wanneer ik tegen een eindbaas strijd.

Review Pikmin Review Pikmin
Ik moet echt eens stoppen met die pillenÖ Hoe gaat die doos ook alweer open?

Uniek
Pikmin is een unieke game die je eigenlijk niet met andere spellen kan vergelijken. Het spel is erg vernieuwend en leuk om te spelen, maar helaas is het nogal kort. Dat komt doordat elke dag zo'n 20 minuten duurt en je het spel binnen 30 dagen, dus 10 uur, moet uitspelen. Daardoor moet je elke dag zoveel mogelijk onderdelen zien te vinden en kan je dus niet gaan lanterfanten. Dat brengt natuurlijk de nodige spanning met zich mee, maar echte stress zal het niet veroorzaken. Een andere oorzaak waarom het spel zo kort is, is omdat er geen extra dingen te behalen zijn. Als je eenmaal alle onderdelen hebt verzameld is er niks nieuws meer te doen.

Conclusie
Pikmin is een originele game met een uniek spelconcept en goede balans tussen de verschillende soorten Pikmin. De graphics zijn kleurrijk en gedetailleerd, maar helaas is de game nogal kort en zijn er geen extra's te halen.

Beoordeling:

Verhaal:  8
Gameplay:  9
Graphics:  9
Geluid:  8
Replay:  6,5

Pluspunten:

+ Origineel
+ Eindbazen
+ Mooie graphics

Minpunten:

- Kort

Eindcijfer (geen gemiddelde): 8,4
Conclusie Pikmin Marnix Viergever
Copyright © MarioCube

Meer info cheats en meningen over Pikmin

Ga naar bovenGa naar boven


Ingeschreven bij de Kamer van Koophandel Amsterdam onder nummer 34.219.435.
Prijzen zijn inclusief BTW onder fiscaalnummer NL1673.29.443.B01.