terug naar home
contact vragen over ons
 
 
 
 
uitgebreid zoeken
naar mariocube home naar gamecube winkel naar gamecube aanbiedingen naar gamecube spelinfo naar gamecube top 10 naar mariocube gastenboek naar gamecube links
spellenlijst reviews

MarioCube: GameCube Spellen Site - Bedankt voor je bestelling

GameCube Review

Hier vind je onze eigen review van 007: Nightfire. We hebben het James Bond spel Nightfire eens goed getest en hieronder vind je ons oordeel.

Spelletjes Zoeken

Review 007: Nightfire

Spelers: 1-4
Publisher: Eurocom, MGM Interactive, EA Games
Developer: EA Games
Leeftijd: 12+

Sinds EA de Bond-licentie in handen heeft gekregen, hebben ze al 2 pogingen gedaan om Goldeneye te overtreffen, dit is tot nu toe niet gelukt. Nightfire is hun 3e poging daartoe.

Bond… James Bond
Nightfire is niet gebasseerd op een film of boek van Bond. Dit is maar goed ook, want zo is EA Games niet gedwongen om een verhaallijn te volgen. Het verhaal is echter oninterressant. Er zijn geheime documenten over een wapen (Nightfire dus) en daar zit weer één of andere maniak achter. Bond moet dus door allerlei missies uiteindelijk weer de wereld redden van de ondergang.

That's my Q
Je hebt 3 verschillende soorten missies in dit spel. Je hebt de gewone standaard missies waarin je allemaal gasten verrot moet knallen, je hebt Stealth missies waar je dus never nooit gezien mag worden, anders is het al meteen Game Over. Het 3e soort missies is wat mij betreft het hoogtepunt van het spel, dit zijn de Auto missies, waarin je in High-Tech auto's allerlei andere auto's en obstakels naar zijn ondergang moet helpen. De gadgets van Q in de auto missies zijn erg tof gedaan en ze komen ook zeker van pas. De gadgets in de gewone actie- en stealthmissies zijn een beetje slap, zeker omdat je bijna nooit gebruikt. En als je ze moet gebruiken word dit aangegeven met een icoon die het halve scherm vult. Een teleurstelling wat dat betreft.

Review Review 007: Nightfire
Nieuw van Q-sell: De nieuwe Ultra Heater 1800, voor optimaal gebruik in de keuken, u hoeft nooit meer te wachten totdat uw eten gaar is!

Grafisch 007
De graphics in Nightfire zien er prachtig uit. Zeker wel de mooiste graphics uit 2002. Zeker de auto-missies zien er prachtig uit. Het licht dat reflecteert op de auto's en dan die ontploffingen door de raketten die je eruit schiet vormen voor mij het hoogtepunt voor deze game. Maar ook als je tevoet bent ziet het er allemaal mooi uit. Wat wel jammer is zijn de animaties als je iemand dood slaat. In plaats van dat ik altijd een keihard Kadeng hoor in een Bond-film als hij iemand neerslaat hoor ik hier een klein zacht bitchslapje. Ook lijkt het niet alsof je iemand neerschiet, het lijk eerder als ze door een dartpijl worden geraakt en dat is jammer.

Review 007: Nightfire
Wat zijn die blokkades toch frusterend zeg!

De gameplay in de wereld van Bond
Zoals ik al eerder uitlegde zijn er ook gadgets. Ze varieren van een aansteker die een camera blijkt te zijn tot een scheerapparaat, wat een verborgen granaat is. Deze gadgets gebruik je amper, behalve als je er echt door mee moet gaan, maar zoals ik al eerder zijn komt er dan een icoon in beeld die het halve scherm vult. Met guns is het echter een stuk leuker om te spelen. Talloze wapens zijn beschikbaar. Zowel gewone wapens als ultra high-tech wapens, erg grappig en leuk gedaan.

Bond VS Oddjob
De Multiplayer is waarschijnlijk het belangrijkste gedeelte van het spel. Er zijn talloze modes, maar hoeveel modes er ook zijn, ik blijf alsnog het liefste hangen bij de vertrouwde Deathmatch. Je kan talloze Multiplayer skins unlocken bij de Single Player, van een Moonraker Bond tot Oddjob. Het grappige aan Oddjob is dat je dan ook echt daadwerkelijk die hoed erbij krijgt, die je dan ook kan gebruiken. Nice! Wat wel jammer is, is dat er een paar bugs zitten in deze Multiplayer. Zeker als je de Auto-Aim aan hebt staan. Af en toe richt de Auto-Aim namelijk op de grond, zonder dat je daarvan af kunt wijken, dus als er een vijand voor je staat en die Auto-aim richt op de grond dan ben je wel een beetje heel erg de lul! De Multiplayer is uitgebreid en leuk, maar toch wist deze mij niet te pakken, ik pak alsnog veel liever Medal of Honor of Timesplitters.

Conclusie
Is EA erin geslaagd om Goldeneye 64 te overtreffen? No Way! Toch is dit een leuke en vooral mooi uitziende Bond Game geworden waar EA best wel een beetje trots op mag zijn!

Gameplay: 7,2
Grapics: 9,0
Replay: 8,3
Sound & Music: 7,3
Totaal (geen gemiddelde): 8,0

Conclussie # Jim Vorwald
Copyright © MarioCube

Meer info cheats en meningen over 007: Nightfire

Ga naar bovenGa naar boven


Ingeschreven bij de Kamer van Koophandel Amsterdam onder nummer 34.219.435.
Prijzen zijn inclusief BTW onder fiscaalnummer NL1673.29.443.B01.