terug naar home
contact vragen over ons
 
 
 
 
uitgebreid zoeken
naar mariocube home naar gamecube winkel naar gamecube aanbiedingen naar gamecube spelinfo naar gamecube top 10 naar mariocube gastenboek naar gamecube links
spellenlijst reviews

MarioCube: GameCube Spellen Site - Bedankt voor je bestelling

GameCube Review

Hier vind je onze eigen review van Donald Duck Quack Attack. We hebben het gamecube spel Donald Duck Quack Attack eens goed getest en hieronder vind je ons oordeel.

Spelletjes Zoeken

Review Donald Duck Quack Attack

Spelers: 1
Ontwikkelaar: Disney Interactive
Uitgever: Ubisoft
Releasedatum: 2002
Leeftijd: 3+

Donald Duck, wie kent hem niet? De vrolijke, humeurige eend is wereldberoemd. Veel kinderen, maar ook volwassenen, lezen zijn strips elke week met veel plezier. Reden genoeg dus om een game te maken met Donald in de hoofdrol. Maar is dit een afgeraffelde, slechte game om snel wat geld te verdienen, of is het een spel dat je geld waard is?

Donald Duck: Quack Attack verscheen tegelijk met de GameCube (3 mei 2002) in Europa. Veel gamers zullen vooroordelen hebben over dit spel (kinderachtig, niet serieus nemen), iets wat in mijn ogen geheel onterecht is.

Wat je wel eerst moet weten is dat dit spel werkt volgens de Nintendo-manier, oftewel een kleurrijk spel. Niet kinderachtig, kleurrijk. Als je Mario spellen zoals Super Mario 64, Super Mario Sunshine enzo al (een beetje) kinderachtig vindt, en je niet gaat voor vrolijke kleuren maar voor bloed, scheurende bakken en weet ik veel, moet je dit spel zeker niet kopen, en is zelfs het lezen van deze review verspilde moeite. Zie je dit spel nog steeds wel zitten, of wil je toch per se weten hoe goed of slecht dit spel is, lees dan even verder.

Donald? Wie kent 'm niet!
Ook al is het heel raar als je Donald niet kent, voor de mensen die hem niet kennen zal ik even vertellen wie Donald is. Donald is een humeurige eend uit Duckstad, waar hij zo ongeveer elke baan heeft gehad. Hij heeft ook een vriendin, Katrien, maar Guus, Donald's neef, vindt dat Katrien zijn vriendin is. Weer iets erbij om ruzie over te maken. Verder heeft Donald drie neefjes (Kwik, Kwek en Kwak), die ooit een keer bij Donald kwamen logeren, en nooit meer zijn weggegaan. Hij heeft een eigen weekblad, dat door vele mensen wordt gelezen. Alleen in de gamewereld is hij niet zo goed vertegenwoordigd. Ik ken slechts twee games, enkele Disney Sport games niet meegerekend, waarin Donald de hoofdrol heeft. Donald Duck Pk en Donald Duck: Quack Attack.

Het spel begint met een redelijk introfilmpje, wat voor de fans zeker leuk is. Hierin zie je hoe Daisy (Katrien) de tempel van Merlock is binnengegaan. Vanuit daar geeft ze een verslag voor haar beroemde nieuwsprogramma. Dan ontdekt hij haar en neemt haar gevangen. Vervolgens valt de verbinding uit. Dit was allemaal live te volgen, en Donald aarzelt dan ook niet. Hij zal haar redden!

Review Donald Duck Quack Attack
Donald en Guus kijken naar Katrien.

Nu begrijp je natuurlijk wel dat het de bedoeling is dat jij haar red. Gelukkig sta je hier niet alleen voor. Je grote vriend Willy Wortel is uitvinder, en hij heeft een tijdmachine uitgevonden. Helaas is je neef Guus Geluk de tijdmachine ingesprongen voordat deze helemaal klaar was, waardoor het apparaat niet meer genoeg kracht heeft. Maar de enige manier om bij de de tempel te komen is via de tijdmachine (hoe is Daisy er dan gekomen?). Aan jou dus de taak om vier windhaantjes in de vier verschillende werelden te vinden, zodat de kracht weer terugkeert.

Kwak!
Het spel bestaat uit vier verschillende werelden : Duckberg, Duckstad, het gebied van Zwarte Magica en Merlock's Tempel. In elke wereld zijn er 4 levels. Deze worden in een soort side-scrolling beeld (Crash Bandicoot, anyone?) weergeven. Het grootste gedeelte van de tijd ben je bezig met het ontwijken van obstakels en het verslaan van vijanden door op ze te springen of ze te slaan. Elke wereld heeft zijn eigen eindbaas. Je hebt : Bernadette de kip, de Zware Jongens, Zwarte Magica en Merlock. Deze eindbazen zijn opzich leuk gemaakt, maar wel veel te makkelijk te verslaan.

In deze levels kan je ook Versnellers (moeren) verzamelen. Dit is een variant op de bekende munten. En, natuurlijk, als je er 100 hebt krijg je een leven. Erg orgineel... Wat je ook nog kan verzamelen zijn Gouden Draden. Als je er 10 hebt verzamelen, krijg je een nieuwe outfit. Hier heb je verder niks aan, maar het is toch een leuke toevoeging, die zeker door de kleinere kids gewaardeerd zal worden.

Humeurig
In dit spel heeft Donald vier verschillende buien. Deze zijn erg belangrijk in dit spel. Deze buien zijn er: gelukkig, hyperactief, kwaad en razend. Je begint een level in een gelukkige bui. Dit is de normale bui van Donald. Als je door een vijand geraakt word je drie seconden razend. Dan ben je drie seconden ontsterfelijk. Hierna wordt je kwaad. Als je dan nog een keer geraakt wordt, ga je naar de eeuwige jachtvelden. Ook zijn er power-ups te krijgen om Donald hyperactief te krijgen (Milk Shake en Sinaasappelsap), dan ben je 10 seconden onsterfelijk en kan je geheime locaties ontdekken. Deze buien zijn leuk gedaan en geven net even wat extra's aan het spel.

Review Donald Duck Quack Attack
Wat me trouwens wel opviel, is dat Quack Attack veel gelijkenissen heeft met Crash Bandicoot. See yourself!

Wat leuk gedaan is, is het special systeem. Als Donald 5 versnellers oppakt in 1 seconde, krijgt ie een letter van het woord 'SPECIAL'. Als hij alle letters heeft gehaald in een level krijgt hij aan het einde een special move van Kwik, Kwek en Kwak. Deze kan hij gebruiken door op 3 vijanden te springen zonder op de grond te komen, snel de R-knop indrukken en daarna de juiste combinatie van knoppen invullen. Je krijgt dan een filmpje te zien van de special move, waarin Donald een hele rare actie doet (basketballen in een tutu, anyone?). Per special move is er een ander filmpje

Lekker kwaken!
De geluiden in deze game zijn goed gedaan, en ieder personage kwaakt anders in de filmpjes. Je kan Donald zelfs laten praten tijdens een level, door op X of Y te drukken. Ook al zegt hij dan zomaar iets, het is toch een leuke toevoeging. Het doet je denken dat je ook echt een cartoon speelt.

Gave graphics
De graphics doen je denken aan een cartoon, en zodra je op een vijand springt verdwijnt deze in een wolk van rook. Niets bijzonders, de game laat gewoon zien wat ie moet laten zien en doet dit in een cartoonjasje.

Review Donald Duck Quack Attack
De game verscheen al eerder op de N64, en hier zie je dat die graphics wel iets lelijker zijn, maar niet heel veel verschil hebben met de Gamecube versie.

Challenges
Nadat je alle levels hebt gehaald, zijn er nog challenges waar je aan mee kan doen. Er is er een van Kwik, Kwek en Kwak, en ook een van Guus Geluk. In die van Kwik, Kwek en Kwak moet je een serie special moves doen. Als je deze allemaal goed doet, dan krijg je een 'toffe munt'. Als je alle munten in een werelddeel hebt, krijg je een bonus level. Deze bonuslevels zijn echter ongelofelijk lelijk, waardoor je nou niet echt zin krijgt om alle munten te gaan verzamelen. In de challenge van Guus moet je een level voltooien binnen een bepaalde tijd. Je krijgt dan een stuiver, die je kan verzamelen voor de lol.

Conclusie
Tsja, wat zal ik zeggen. De graphics zijn niets bijzonders, maar dat hoeft ook niet bij een cartoongame. Het geluid is leuk, en dan met name het kwaken. Het verhaal echter is ongelooflijk standaard en niet echt boeiend. Ook de moeilijkheidsgraad ligt VEEL te laag. Toch, al met al, is het nog een redelijke platformer waar je een paar uurtjes mee speelt. Voor de liefhebbers een goede koop, de meeste mensen zullen echter liever een betere platformer hebben.

Beoordeling:

7,1

Pluspunten:

+ Donald Duck
+ Voor kleintjes erg leuk
+ Toch weer een paar uurtjes zoet

Minpunten:

- Te makkelijk
- Slappe verhaallijn
- Na 1 keer uitspelen verdwijnt ie in de kast

Eindcijfer (geen gemiddelde): 7,1
Conclussie Donald Duck Quack Attack DaniŽl Post
Copyright © MarioCube

Meer info cheats en meningen over Donald Duck Quack Attack

Ga naar bovenGa naar boven


Ingeschreven bij de Kamer van Koophandel Amsterdam onder nummer 34.219.435.
Prijzen zijn inclusief BTW onder fiscaalnummer NL1673.29.443.B01.